- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.09.2013, 17:19)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câmpeanu: Un grup interministerial lucrează la noua Lege a salarizării, care trebuie aplicată din 2014
Un grup interministerial, format din specialişti din trei ministere, lucrează la modificarea Legii salarizării, care ar trebui finalizată în acest an, până în prezent nefiind consultaţi şi partenerii sociali, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Urmărește
947 afișări
Câmpeanu: Un grup interministerial lucrează la noua Lege a salarizării, care trebuie aplicată din 2014 (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)
Mariana Câmpeanu a precizat că specialiştii care lucrează la proiectul de modificare a Legii salarizării sunt din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Dezvoltării.
"Vrem să creăm un cadru general şi apoi să extindem discuţiile şi la alte ministere", a spus Mariana Câmpeanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Întrebată dacă sindicatele şi patronatele sunt consultate de grupul interministerial pentru proiectul de modificare a legii, Mariana Câmpeanu a spus că până în prezent nu s-a discutat cu partenerii sociali.
Ministrul Muncii a mai spus că proiectul de modificare a legii ar trebui finalizat în acest an, pentru a intra în vigoare din 2014.
Premierul Victor Ponta declara în 26 iulie că vrea să modifice Legea salarizării, incluzând în "anvelopa naţională" cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie, respectiv primării, consilii judeţene, ministere, dar şi "un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, şi un salariu maxim".
"Am discutat cu cei prezenţi la întâlnire despre viitorul sistem de salarizare în aparatul public. Intenţionez ca în anvelopa naţională - şapte la sută din PIB negociată cu partenerii noştri internaţionali - să facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie în parte - primărie, CJ, minister - să avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei şi un salariu maxim. Cred că un raport de 1 la 7 va fi, adică cel mai mare salariu să fie de 7.000 de lei şi în acestea conducătorul instituţiei, pe baza unor criterii, să poată stabili mult mai flexibil de câţi oameni are nevoie, cum îi stimulează pe cei care au rezultate în activitate, cum îi sancţionează. Asta înseamnă modificarea Legii salarizării care, de fapt, nu a fost niciodată pusă în aplicare, a fost doar o idee, din păcate, finalizată cu un faliment şi a Legii funcţionarului public", spunea atunci Victor Ponta.
Întrebat când va intra în vigoare noua lege a salarizării, Ponta a răspuns că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple în 2013.
"Eu îmi doresc anul acesta, odată cu Legea bugetului public, ca să poată fi aplicată odată cu noul buget, în 2014. Trebuie să ne încadrăm în şapte la sută din PIB, orice încălcare a acestei prevederi înseamnă nu doar încălcarea unor angajamente la nivel naţional, ci înseamnă o nesustenabilitate a administraţiei publice româneşti", a mai spus atunci Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe