Canada a numit, pentru prima dată în istorie, o femeie în fruntea armatei

Canada a numit miercuri, pentru prima dată în istorie, o femeie în fruntea armatei, continuând eforturile premierului Justin Trudeau de a numi femei în cele mai înalte funcţii.

1838 afișări
Imaginea articolului Canada a numit, pentru prima dată în istorie, o femeie în fruntea armatei

Canada a numit, pentru prima dată în istorie, o femeie în fruntea armatei

Generalul-locotenent Jennie Carignan, însărcinată cu eforturile de eradicare a sexismului înrădăcinat şi a comportamentului necorespunzător în cadrul forţelor armate, va prelua funcţia de şef al Statului Major al Apărării la 18 iulie.

Carignan, iniţial inginer militar, a comandat trupe în Afganistan, Bosnia-Herţegovina, Irak şi Siria în cei 35 de ani petrecuţi în armată.

„De-a lungul carierei sale, calităţile sale excepţionale de lider, angajamentul faţă de excelenţă şi devotamentul faţă de serviciu au reprezentat un avantaj extraordinar pentru forţele noastre armate", a declarat Trudeau, potrivit Reuters.

Carignan preia funcţia într-un moment în care Canada este presată de aliaţi să îşi majoreze cheltuielile de apărare.

Forţele armate se luptă să atingă obiectivele de recrutare şi au fost lente în înlocuirea echipamentelor învechite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici