Când etilotestul este „ameţit”. Care sunt afecţiunile, alimentele şi medicamentele care te aduc în pragul comei alcoolice

  • Un şofer din Timişoara, cu o alcoolemie de 2,8 la mie în aerul expirat are zero alcool în sânge
  • Dan a dat şi el etilotestul peste cap, din cauza apei de gură
  • Medicii spun că diabetul şi dieta săracă în carbohidraţi schimbă rezultatul alcoolemiei
Urmărește
12857 afișări
Imaginea articolului Când etilotestul este „ameţit”. Care sunt afecţiunile, alimentele şi medicamentele care te aduc în pragul comei alcoolice

Când etilotestul este „ameţit. Care sunt afecţiunile, alimentele şi medicamentele care te aduc în pragul comei alcoolice

Dan Idolu a rămas fără permis de conducere, după ce aparatul etilotest a arătat că băuse înainte de a urca la volan.
 
Cum nu a pus strop de băutură în gură, a cerut şi un test de sânge, iar rezultatul a fost negativ. Până au fost gata analizele, Dan a fost pieton, a plătit un avocat care să îl pregătească pentru proces şi a fost arătat cu degetul că a urcat băut la volan.
 
La fel a păţit şi Marian, care a fost prins în trafic, cu o alcoolemie de 2,8 la mie alcool pur în aerul expirat şi tot dintr-o greşeală.
 
Raul Pătraşcu, directorul Spitalului Judeţean Timişoara spune că de vină pentru rezultatele eronate ale alcoolemiei este cetona, o substanţă produsă în organism de anumite medicamente, alimente şi chiar afecţiuni cronice. Vaporii de cetonă sunt confundaţi de etilotest cu vaporii de alcool.
 
  • „Am clătit gura, pe marginea drumului, pe acostament, cu un produs de igienă orală, Listerine, albastru, fără să ştiu, fără să să fiu avertizat că are o concentraţie de alcool. Clătind gura, timp de un minut-două, şi la un minut fiind oprit de Poliţie, deci într-un interval de 3-4-5 minute, la testul cu etilotestul mi-a ieşit o alcoolemie de 0,18 la sută, pe care, bineînţeles, am negat-o”, spune Dan Idolu, director de Investiţii la Aeroportul Internaţional Timişoara. 
 
  • „Politistii din cadrul Serviciul Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani. În urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 2,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma analizelor de sânge,a rezultat faptul că bărbatul nu a consumat băuturi alcoolice”, spune Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiş.
 
 
  • „Cauzele cele mai obişnuite sunt hipoglicemia, ca în cazul diabetului sau al persoanelor care au o dietă deficitară fie că ţin dietă, o dietă bazată pe puţini carbohidraţi, fie că ţin post de exemplu. Alte cauze comune sunt consumul de anumite medicamente, de asipirină, spre exemplu. Aspirina în exces poate produce aspirină în respiraţie, medicamentele pe bază de sulfaţi cum ar fi cele se oferă pacientelor care suferă de osteoporoză”, explică directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici