Când revin elevii în bănci şi când este următoarea vacanţă. Structura anului şi posibilitatea închiderii şcolilor

  • Doar elevii de gimnaziu şi liceu vor începe cursurile pe data de 3 ianuarie.
  • În acest an şcolar, lipseşte vacanţa intersemestrială.
  • Ministrul Rafila: „Sunt un susţinător al menţinerii şcolilor deschise”.
Urmărește
63325 afișări
Imaginea articolului Când revin elevii în bănci şi când este următoarea vacanţă. Structura anului şi posibilitatea închiderii şcolilor

Sursa foto: Mediafax.ro

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 3 ianuarie se vor întoarce în băncile şcolilor elevii de gimnaziu şi liceu. Cei din grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar sunt mai norocoşi, vacanţa lor fiind prelungită până pe 9 ianuarie.

În acest an şcolar va lipsi vacanţa intersemestrială, semestrul al II-lea desfăşurându-se între 17 ianuarie 2022 şi 10 iunie 2022. Aici, însă, există trei excepţii:

  • în ceea ce îi priveşte pe elevii din clasa a XII-a, tinerii din clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, aceştia vor încheia orele pe 27 mai 2022;
  • clasa a VIII-a va încheia cursurile la data de 3 iunie 2022;
  • clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi învăţământul profesional, încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

În perioada 15 aprilie 2022 - 1 mai 2022, toţi cei aproximativ 2,9 milioane de elevi se vor bucura de vacanţa de primăvara.

Posibilitatea închiderii şcolilor

Întrebat, joi, despre eventuala amânare a deschiderii şcolilor, ministrul Rafila a răspuns: „Sunt un susţinător al menţinerii şcolilor deschise, vedeţi că sunt şi ţări care au o incidenţă înaltă a acestei infecţii şi menţin şcolile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice al deschiderii şcolilor şi impactul asupra sănătăţii copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generaţie este responsabilitatea noastră”.

Acesta a mai declarat că una e să închizi şcolile pentru perioade scurte şi altceva e să fie ţinute luni de zile închise „şi să afectezi nu numai procesul de învăţământ, ci şi sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic. Consecinţele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimţite ani de zile”.

În acest contextul, spune ministrul, vor exista discuţii cu toţi cei din zona de sănătate şi educaţie în aşa fel încât să fie luate „decizii echilibrate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici