- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.09.2024, 18:21)
- Gabriel Pecheanu ,
Când se va atinge vârful viiturii şi care va fi debitul maxim al Dunării / Weekend-ul vine cu temperaturi scăzute şi ploi torenţiale
- Vârful viiturii se va atinge în perioada 2-3 octombrie, iar debitul maxim va fi de 9.500 de mc/s, o valoare gestionabilă, spune directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Sorin Lucaci.
- România se va confrunta cu o „prăbuşire" bruscă a temperaturilor începând de duminică. În regiunile intracarpatice, mercurul termometrelor va coborî până la maxime de doar 15 grade Celsius.
Urmărește
3027 afișări
Când se va atinge vârful viiturii şi care va fi debitul maxim al Dunării
Weekend-ul vine cu temperaturi scăzute şi ploi torenţiale
După câteva zile de căldură intensă, cu temperaturi de până la 33-34 de grade Celsius în sudul ţării vineri, România se va confrunta cu o „prăbuşire" bruscă a temperaturilor începând de duminică. În regiunile intracarpatice, mercurul termometrelor va coborî până la maxime de doar 15 grade Celsius.
„Înseamnă fenomene meteorologice extreme care impun o atenţie deosebită în intervalul următor”, spune Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Vârful episodului de vreme instabilă este aşteptat duminică şi luni, când meteorologii vor emite alerte cod galben şi posibil portocaliu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„Cele mai mari cantităţi, de 60-80 de litri pe metru pătrat, posibil peste 90 de litri pe metru pătrat, le aşteptăm, aşa cum arată datele de azi, în Oltenia, în Muntenia, în Carpaţii Meridional şi de Curbură. Cu siguranţă, mâine dimineaţă, în funcţie de ultimele informaţii, vom interveni conform datelor, astfel încât, dacă există o probabilitate foarte mare de a avea cantităţi care să depăşească pe secvenţe scurte de timp sau prin acumulare în ultimele 24 de ore, valori de peste 100 de litri pe metru pătrat, fie să dublăm avertizarea generală de avertizări meteorologice cod roşu, de timp nowcasting, fie un cod roşu de la început, dacă aria în care anticipăm aceste cantităţi este una destul de extinsă şi mă refer aici la zone din Oltenia şi Muntenia, în mod deosebit, şi zona Carpaţilor Meridional şi de Curbură”, a afirmat directorul ANM.
Când va fi vârful viiturii
„Astăzi, la intrare în ţară, Dunărea are un debit de 6.800 de metri cubi pe secundă. Vârful viiturii se va atinge în perioada 2-3 octombrie şi va fi undeva, după ultimele date pe care le avem, în jur de 7.500 de metri cubi, care cumulat cu ploile şi cu cantităţile de apă adusă din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Argeş, Buzău, care cumulat vor ajunge undeva la 2.000 de metri cubi, vor ajunge ca debitul total al Dunării să atingă pragul de circa 9.500 de metri cubi pe secundă”, spune directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Sorin Lucaci.
El afirmă că, la un debit de 9.500, situaţia este „gestionabilă”.
„În acest context doresc să menţionez că această valoare de 9.500 de metri cub pe secundă este o valoare gestionabilă din punct de vedere al Administraţiei Naţionale Apele Române. până la un debit de 10.000 de metri cub pe secundă nu se atinge nici măcar piciorul digurilor, respectiv lucrărilor de apărare pe care le avem de-a lungul Dunării”, încheie Lucaci.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump