- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.08.2017, 14:19)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Candidat la Academia de Poliţie: Am avut emoţii din cauza baremului greşit. Lucrările la istorie, recorectate după ce s-a descoperit eroarea/ Marian Godină: Am picat din cauza mea
Mulţi candidaţi, care au dat examenul de admitere la Academia de Poliţie, au mărturisit, după afişarea rezultatelor provizorii că baremul greşit la Istorie le-a dat mari emoţii, temându-se că ar putea fi respinşi din cauza aceasta. Vineri, se vor afişa notele finale, după soluţionarea contestaţiilor.
Urmărește
5044 afișări
Candidat la Academia de Poliţie: Am avut emoţii din cauza baremului greşit. Lucrările la istorie, recorectate după ce s-a descoperit eroarea/ Marian Godină: Am picat din cauza mea
"Am sesizat greşeala din baremul de corectare încă de la început. Am vorbit cu profesorul meu de istorie şi cu nişte colegi şi am văzut că este ceva în neregulă. Prima dată am luat 7,90 şi eram destul de mulţumit, dar acum, pe liste, văd că am luat 8, ceea ce înseamnă că mi s-a pus punctul, pe care iniţial mi-l scăzuse din cauza baremului. Oricum, întrebarea a fost simplă, deci cred că mulţi au luat un punct în plus acum", a explicat Andrei, candidat admis la Academia de Poliţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Octavian, candidat la Poliţia de Frontieră, a dat a doua oară la Academia de Poliţie şi chiar dacă a răspuns corect din prima, spune că astfel de erori nu ar trebui să existe pentru că este în joc viitorul candidaţilor.
"Subiectele mi s-au părut mai grele decât anul trecut, dar m-am descurcat şi am fost admis. Am răspuns corect la întrebarea de la istorie şi acum am primit un punct în plus. M-am speriat puţin când am aflat de greşeala din barem pentru că punctul acela face diferenţa între admis şi respins. Auzisem scuza că toată lumea greşeşte, dar în această situaţie, vorbim despre un examen foarte important, e vorba de vieţile şi viitorul a câtorva oameni. Ar trebui ca aceste greşeli să nu existe şi să se verifice de multe ori înainte grilele şi baremul de corectare", a precizat Octavian, candidat admis.
Galerie foto
"Iniţial, ne-am întrebat dacă nu sunt greşite mai multe întrebări, dar după ce am verificat, ne-am dat seama că numai cerinţa aceea la istorie a fost greşită. Acum s-a remediat şi băiatul meu a mai primit acel punct în plus. Chiar şi aşa, am avut nişte emoţii foarte mari pentru că nu am ştiut cu ce medie se va intra. În situaţia în care nu se rezolva această problemă, obligatoriu depuneam contestaţie pentru că erau elemente vizibile, care nu puteau fi interpretate", a explicat Gheorghe Brănescu, părintele unui candidat.
Printre cei care, cel mai probabil, nu au prins un loc la Academie se numără şi Marian Godină, care a obţinut, provizoriu, media 7,60. Cu 8,20 la Română, 7,90 la Istorie şi 6,70 la Engleză, poliţistul s-a clasat al 60-lea din cei 140 de candidaţi pentru Facultatea de Poliţie.
"Văd că mulţi au înţeles că dau vina pe alţii pentru propriul eşec. Eu îmi asum în totalitate greşelile, sunt convins că am picat examenul din cauza mea, dar îmi menţin afirmaţia că organizarea examenului a fost defectuoasă. Grile greşite, corectări, recorectări, pasări de vinovăţii etc. Circ. Anii viitori aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple, mai ales că şi anul trecut a fost la fel însă nimeni nu a făcut nimic în acest sens. E normal să fiu dezamăgit, în primul rând de mine. Asta pentru că nu m-am dus la examen la ghici, ci pentru că am muncit. Se pare că atât am putut. Felicitări tuturor celor admişi!", a scris Marian Godină, pe pagina sa de Facebook.
Este a cincea oară când poliţistul nu reuşeşte să intre la Academia de Poliţie. De altfel, înainte de afişarea rezultatelor, Godină transmitea că îşi asumă rezultatul. "Eu voi fi respins, sunt convins de asta. Voi fi făcut prost şi în toate felurile. Îmi asum asta şi îmi asum că trebuia să iau note mai mari, dar voi dori să mă conving că m-am bătut de la egal la egal", a scris poliţistul.
După susţinerea examenului, el a acuzat că baremul de corectare la proba de Istorie avea unele greşeli. Ulterior, Academia de Poliţie a anunţat, printr-un comunicat de presă, că baremul a fost greşit, însă se va lua în considerare răspunsul corect.
În total, la cele şase facultăţi ale Academiei, au fost scoase în concurs 830 de locuri, din care 640 sunt în regim fără taxă şi 210 în regim cu taxă. Pentru a fi declaraţi admişi la instituţia de învăţământ la care au participat, candidaţii trebuie să promoveze probele eliminatorii, să obţină numărul minim de puncte stabilit pentru a promova testul de verificare a cunoştinţelor (echivalentul notei 5,00) şi să se clasifice, în ordinea descrescătoare a punctajelor/ mediilor obţinute, în limita numărului de locuri scoase la concurs.
Joi, s-au afişat rezultatele provizorii la Academia de Poliţie, iar cei nemulţumiţi au la dispoziţie 24 de ore să depună personal contestaţii la sediul instituţiei. Vineri, 11 august, se vor publica notele finale după soluţionarea contestaţiilor.
"La Facultatea de Poliţie, ultima medie a fost 8,30, la Poliţia de Frontieră, 7,40, la Facultarea de Jandarmi, unde am avut 8 candidaţi pe un singur loc, media este de 7, 60. Am avut o medie ridicată la Penintenciare, în comparaţie cu anul trecut, 8,70, ţinând cont că au fost doar 14 locuri. La Facultatea de Drept, avem o medie de 7,60, net superioară celei de anul trecut", a declarat pentru MEDIAFAX, Radu Nicolae, purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliţie.
Miercuri, Academia de Poliţie a fost nevoită să ia măsuri de recorectare a lucrărilor la istorie, după ce s-a descoperit că baremul de corectare era greşit. Concret, la proba la Istorie, din cadrul examenul de admitere, întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 în baremul de corectare aveau răspunsul greşit, fiind vorba de aceeaşi cerinţă pentru ambele variante de grilă.
Candidaţii au avut de pus în ordine cronologică trei evenimente istorice: A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; B. Nicolae Ceauşescu renunţă la clauza naţiunii celei mai favorizate; C. Scrisoarea celor 6, având patru variante de răspuns: a) ABC; b) BAC; c) BCA; d) CAB. Răspunsul corect al cerinţei era a), dar în baremul de corectare, apărea b) ca fiind răspunsul valabil.
În total, la cele şase facultăţi ale Academiei, au fost scoase în concurs 830 de locuri, din care 640 sunt în regim fără taxă şi 210 în regim cu taxă. Pentru a fi declaraţi admişi la instituţia de învăţământ la care au participat, candidaţii trebuie să promoveze probele eliminatorii, să obţină numărul minim de puncte stabilit pentru a promova testul de verificare a cunoştinţelor (echivalentul notei 5,00) şi să se clasifice, în ordinea descrescătoare a punctajelor/ mediilor obţinute, în limita numărului de locuri scoase la concurs.
Citeşte şi: VIDEO | Scandal în plină zi: Administratorul unui târg ilegal a lovit un poliţist, în timpul acţiunii de dezafectare a spaţiului
Citeşte şi: SURSE: Ferma de porci deţinută de fiul lui Liviu Dragnea, percheziţionată de Parchetul General/ Directorul general, Ilie Dragne, dus la audieri
Citeşte şi: România se topeşte | Codul portocaliu de caniculă a fost PRELUNGIT. Codul galben, extins pentru Moldova şi Muntenia
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe