Candidatura lui Mihai Stănişoară pentru funcţia de ministru al Apărării, avizată de comisii
Nominalizarea lui Mihai Stănişoară pentru funcţia de ministru a Apărării a fost avizată, sâmbătă, de Comisiile reunite de apărare, el declarând, în timpul audierilor, că trupele române pot rămâne în Irak "de la 6 luni la 2 ani", doar dacă va fi nevoie de ajutorul lor.
Candidatura lui Mihai Stănişoară pentru funcţia de ministru al Apărării, avizată de comisii (Imagine: Mediafax Foto)
Candidatura lui Mihai Stănişoară pentru funcţia de ministru a Apărării a primit aviz din partea comisiilor reunite de apărare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, cu 21 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă", aparţinând parlamentarilor PNL.
Reprezentantul PDL a declarat, în timpul audierilor, că România este un furnizor de securitate, ceea ce reprezintă o garanţie de politică externă, Armata fiind ununl dintre ambasadorii cei mai eficienţi ai ţării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Întrebat când se vor retrage trupele române din Irak, Stănişoară a răspuns că "plecăm din Irak atunci când zona va fi stabilizată şi când autorităţile locale nu mai au nevoie de sprijinul nistru. În Irak putem rămâne de la 6 luni până la 2 ani, dar numai dacă e nevoie de noi".
Stănişoară a precizat că nu a fost niciodată ofiţer activ, că are ca obiective înzestrarea adecvată a unităţilor de operaţii, mărirea gradului de interoperabilitate cu armatele aliate, achiziţii de transportoare blindate pentru forţe terestre, de avioane multirol şi rachete sol-aer cu rază mare de acţiune, printre priorităţile mandatului său fiind şi modernizarea celor două fregate ale României.
El a arătat că, în prezent, efectivele MapN ajung la aproximativ 90.000 de persoane: 80.000 de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari, personal militar cu contract şi civili, plus alţi 10.000 de angajaţi din structurile centrale şi subordonate acestora. Stănişoară a spus că în afara României sunt aproape 1.652 de militari: 498 în Irak, 850 în Afganistan, 252 în Bosnia şi Kosovo.
Reprezentantul PDL a susţinut că cel mai important parteneriat strategic al României este cu SUA, alături de care sunt "numeroase relaţii bilaterale, de cooperare, în diverse domenii, trecând de la instrucţie militară, al schimburi de experţi sau informaţii militare".
Întrebat de parlamentari în privinţa avioanelor multirol, Stănişoară a precizat că CSAT a însărcinat MApN să facă o analiză în privinţa achiziţionării de avioane multirol, existând voci care susţin că este nevoie de 48 de avioane, altele arătând că cifra se poate reduce la 32, pentru apărarea eficientă a spaţiului aerian al ţării.
Stănişoară a mai spus că, în acest moment, este imperioasă deblocarea urgentă a pechetului de legi privind securitatea naţională, aflate pe ordinea de zi a Parlamentului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO