Capitală: Traficul rutier, îngreunat în zonele Unirii, Titan, Lujerului, Pipera, Tunari şi Răzoare

Circulaţia rutieră este îngreunată, marţi dimineaţă, în Bucureşti, în zonele Unirii, Titan, Lujerului, Pipera, Tunari şi Răzoare, ediul general Sorin Oprescu declarând însă că se aştepta să se circule "şi mai rău", având în vedere că în trafic sunt peste 800.000 de maşini.

Urmărește
224 afișări
Imaginea articolului Capitală: Traficul rutier, îngreunat în zonele Unirii, Titan, Lujerului, Pipera, Tunari şi Răzoare

Capitală: Traficul rutier, îngreunat în zonele Unirii, Titan, Lujerului, Pipera, Tunari şi Răzoare (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a declarat marţi dimineaţă că sunt ambuteiaje în intersecţii şi că axele sud-nord şi nord-vest sunt cele mai aglomerate.

"Mă aşteptam să se circule şi mai rău, există ambuteiaje în intersecţii având în vedere că sunt peste 800.000 de maşini în trafic. Este o zi cu o încărcătură dublă sau chiar triplă faţă de una normală", a spus Sorin Oprescu, la Centrul de Monitorizare a Traficului din Capitală, unde a fost prezent marţi dimineaţa pentru a vedea modul în care se desfăşoară circulaţia în Capitală.

Potrivit primarului general, pe lângă poliţiştii rutieri sunt prezente în trafic şi echipe ale Poliţiei Comunitare, iar pe traseele de unde metroul prelua mai multe persoane, au fost introduse pe lângă mijloacele de transport în comun care circulau în mod normal şi linii speciale de autobuze.

În trafic sunt prezenţi aproximativ 60 de poliţişti comunitari care au atribuţii şi de dirijare a traficului, aceştia alăturându-se celor 100 de poliţişti rutieri.

Subcomisarul Daniel Piştea, de la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti, a declarat, marţi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că în afară de arterele de pe axa Lujerului - Arcul de Triumf, traficul mai este aglomerat şi pe şoselele Mihai Bravu şi Ştefan cel Mare.

Până la ora 9.00 nu au fost însă intersecţii blocate sau incidente grave, a precizat Daniel Piştea.

Potrivit sursei citate, peste 100 de poliţişti au fost mobilizaţi în intersecţiile din Capitală pe parcursul grevei sindicaliştilor de pe mijloacele de transport în comun.

Totodată, Piştea a precizat că, între orele 7.00 şi 9.00 au fost înregistrate 47 de apeluri la 9544, 22 dintre ele referindu-se la zonele aglomerate unde traficul este îngreunat.

În Bucureşti circulă liniile speciale de autobuze 619 - pe linia tramvaiului 19, 634 - pe linia tramvaiului 34, 608 - pe linia tramvaiului 8 şi 640 - pe linia tramvaiului 40. De asemenea au fost suplimentate autobuzele liniilor 336, 385 şi 105.

În urmă cu aproximativ patru ore, angajaţii de la RATB au renunţat la greva de solidaritate.

Astfel, greva de solidaritate a fost suspendată după două ore în care majoritatea troleibuzelor şi tramvaielor nu au ieşit pe trasee, a declarat, marţi dimineaţă, preşedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local, Vasile Pietrariu.

Unii sindicalişti de la RATB care lucrează în transportul electric, respectiv pe tramvaie şi troleibuze, au intrat în grevă de solidaritate marţi dimineaţă, la ora 4.00, simultan cu sindicaliştii de la metrou.

Sindicaliştii de la metrou sunt în grevă de la ora 4.00, în fiecare staţie de metrou, pe uşile închise fiind lipite anunţuri cu privire la grevă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici