Caraş-Severin: Femeie de 43 de ani, înşelată cu 20.000 de dolari prin metoda „soldatul american”

O femeie de 43 de ani din judeţul Caraş-Severin a fost înşelată de un necunoscut, care s-a dat pe o reţea de socializare comandant de navă şi care a convins-o să îi trimită aproximativ 20.000 de dolari.

Urmărește
3910 afișări
Imaginea articolului Caraş-Severin: Femeie de 43 de ani, înşelată cu 20.000 de dolari prin metoda „soldatul american”

Caraş-Severin: Femeie de 43 de ani, înşelată cu 20.000 de dolari prin metoda „soldatul american”

Poliţiştii din Caraş-Severin au prezentat vineri cazul unei femei de 43 de ani care a fost înşelată prin metoda Soldatul american.

Aceasta a depus plângere penală la IPJ Caraş-Severin pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Conform poliţiştilor, persoana vătămată a sesizat faptul că timp de 8 luni ar fi fost indusă în eroare de un necunoscut, care ar fi abordat-o printr-o reţea de socializare şi, recomandându-se a fi comandant de navă, i-ar fi câştigat încrederea şi i-ar fi promis că se va muta cu aceasta în România.

Astfel, necunoscutul ar fi convins-o să trimită aproximativ 20.000 de dolari, în mai multe tranşe, în diferite conturi, sub pretextul ridicării unui presupus colet conţinând bani şi lingouri de aur, trimis de bărbat în România, drept cadou pentru aceasta.

„Specific acestei metode de înşelăciune, victimele escrocilor sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă. Atunci încep şi cererile de împrumuturi sau de achitare a taxelor vamale pentru ridicarea unor presupuse cadouri trimise de escroci victimelor. De regulă conversaţiile se poartă prin intermediul unor aplicaţii criptate, ceea ce îngreunează mult atât identificarea autorilor, cât şi dovedirea faptelor acestora. Neavând bani suficienţi în numerar, uneori, victimele îşi vând proprietăţi şi bunuri ori contractează chiar şi împrumuturi bancare”, arată poliţiştii.

Potrivit acestora, sumele de bani obţinute de la victime nu sunt însuşite, de obicei, direct de către destinatarul lor final, ci trec prin diferite circuite financiare complicate, fiind transferate de la o persoană la alta, de pe un cont pe altul, prin diverse medii financiare bancare şi nebancare, cu scopul de a se crea o mai mare aparenţă de legalitate a încasării finale.

„Nu trimiteţi bani necunoscuţilor care vă abordează pe internet, nu daţi curs unor astfel de conversaţii şi nu transmiteţi date personale celor cunoscuţi întâmplător pe reţelele de socializare!
Sesizaţi Poliţia dacă sunteţi victime ale acestui tip de fraude! Nu ştergeţi conversaţiile purtate pe diferite reţele, în cazul în care sunteţi victime ale înşelăciunilor prin această metodă, acestea pot fi folosite ca mijloace de probă! Nu expediaţi sume de bani prin mandate online, nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute! Escrocii sentimentali fac parte din adevărate reţele infracţionale, iar sumele de bani le transferă în conturi din afara ţării, prin diferite tehnici financiare, îngreunând astfel soluţionarea cauzei şi recuperarea prejudiciului”, sunt recomandările poliţiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici