- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cardurile RATB vor putea fi alimentate la ATM-urile BCR
Directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Gheorghe Aron, a declarat, vineri, că regia va încheia în scurt timp un protocol cu BCR pentru ca bucureştenii să-şi poată alimenta cardurile de călătorie la ATM-urile acestei unităţi bancare.
Cardurile RATB vor putea fi alimentate la ATM-urile BCR (Imagine: Mediafax Foto)
"Pregătim în cel mai scurt timp protocolul, astfel încât bucureştenii să-şi poată alimenta cardurile de călătorie de la ATM-urile BCR. Intenţionăm ca acestea să poată fi încărcate şi cu ajutorul internetului", a declarat Gheorghe Aron.
Potrivit lui Aron, pentru optimizarea timpilor de transport se urmăreşte ca cetăţeanul să aibă o posibilitate în plus de a-şi cumpăra bilet, urmând ca până la sfârşitul anului să fie instalate câteva puncte mobile de distribuţie a cardurilor de călătorie, care vor funcţiona alături de cele 300 de puncte de distribuţie amplasate în diverse zone ale Bucureştiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Directorul RATB a mai spus că regia are în vedere modernizarea şi dezvoltarea reţelei de transport prin achiziţia a 150 de troleibuze, în prezent fiind pregătită documentaţia de atribuire pentru licitaţia internaţională.
"Programul de investiţii pe acest an a cuprins plata autobuzelor achiziţionate în perioada ultimilor doi ani, iar previziunile pentru 2010 au în vedere asigurarea bugetului necesar pentru achiziţionarea unui număr de 150 de troleibuze, pentru reînnoirea parcului auto", a spus Gheorghe Aron.
Directorul RATB a precizat că în prezent 60 la sută din infrastructura liniilor de tramvaie este modernizată, procesul continuând, odată cu modernizarea depourilor. În privinţa tramvaielor, Aron a precizat că anul acesta a fost omologat tramvaiul Bucur LF, proiectat şi produs la Uzinele RATB, un model ce prezintă 60 la sută "podea coborâtă".
"Tot în acest an, la Uzina de reparaţii - Ateliere Centrale - se încheie modernizarea unui număr de 290 de tramvaie, model V3A, care s-a derulat pe parcursul ultimilor ani", a mai spus directorul RATB.
În 2009, RATB, fostă Întreprinderea de Transport Bucureşti (ITB), fostă Societatea de Transport Bucureşti (STB), împlineşte 100 de ani de existenţă.
În 1871 s-a înfiinţat prima "Societate Româna de Tramvaiuri", pe străzile Bucureştiului începând să circule primele tramvaie tractate de cai. În 1894 a fost dată în folosinţă prima linie electrică pentru tramvaie, pe traseul Obor - Cotroceni. Tramvaiele trase de cai au fost scoase din circulaţie în 1929.
În 1909 a fost adoptată Legea pentru înfiinţarea "Societăţii Comunale pentru construcţiunea şi exploatarea tramvaielor în Bucureşti", noua concesiune fiind numită STB.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.