- Home
- Social
- (20.03.2024, 07:55)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care este cea mai fericită ţară din lume. Primul loc e ocupat de o ţară europeană, iar România scade în top
A apărut Raportul mondial al fericirii şi, încă o dată, ţările nordice se bucură de cele mai bune scoruri. Finlanda se menţine în fruntea clasamentului de şapte ani la rând, notează CNN.
Urmărește
11234 afișări
Care este cea mai fericită ţară din lume. Primul loc e ocupat de o ţară europeană. Sursa foto: Unsplash
Raportul marchează Ziua Internaţională a Fericirii a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătorită pe 20 martie, şi se bazează pe datele unui sondaj global efectuat în peste 140 de ţări. Ţările sunt clasate în funcţie de fericire pe baza evaluărilor medii ale vieţii lor în cei trei ani precedenţi, în acest caz, între 2021 şi 2023.
Raportul analizează şase variabile-cheie pentru a ajuta la explicarea evaluărilor vieţii: PIB-ul pe cap de locuitor, sprijinul social, speranţa de viaţă sănătoasă, libertatea, generozitatea şi percepţia corupţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Naţiunea cu vreme rece a Finlandei - unde luminile nordice dansează iarna, iar soarele de vară poate străluci toată noaptea - are multe de învăţat când vine vorba de condiţiile sociale potrivite pentru fericire.
Sondajul cere fiecărui participant să îşi noteze viaţa ca întreg, luând în considerare lucrurile pe care le apreciază, a declarat John Helliwell, profesor emerit de economie la Vancouver School of Economics, Universitatea din British Columbia, şi editor fondator al World Happiness Report.
,,Şi afli că Finlanda este destul de bogată în toate aceste lucruri, cum ar fi faptul că portofelele sunt returnate dacă sunt scăpate pe stradă, că oamenii se ajută unii pe alţii zi de zi, că oportunităţile de sănătate şi educaţie sunt de foarte bună calitate şi distribuite universal - astfel încât toată lumea iese mai mult sau mai puţin la fel de la poarta de start", a spus el, potrivit CNN.
Cele mai fericite 10 ţări din lume
Vecinii Finlandei completează primele locuri din clasament, Danemarca situându-se pe locul 2, Islanda pe locul 3 şi Suedia pe locul 4. Norvegia ocupă locul 7 în clasament.
O surpriză o constituie Israelul, care ocupă locul 5 în top, în contextul în care a avut loc atacul Hamas din 7 octombrie. Totuşi, autorii raportului subliniază faptul că raportul are în evidenţă media modului de viaţă din ultimii 3 ani, iar acest lucru estompează deseori efectul ,,evenimentelor cataclismice care au loc în timpul unui anumit an".
Ţările de Jos ocupă locul 6, Luxemburg locul 8, Elveţia locul 9 şi Australia se clasează pe locul 10.
SUA ies din top 20, România scade în top
Potrivit raportului citat de CNN, SUA ies din top 20, ocupând a 23-a poziţie în clasament. Şi Germania nu atinge primele 20 de locuri, situându-se pe poziţia 24. Marea Britanie ocupă locul 20.
La polul opus, Afganistanul rămâne cea mai slabă ţară din lume în ceea ce priveşte fericirea. Libanul, Lesotho, Sierra Leone şi Congo se află, de asemenea, pe ultimele locuri.
România se situează în acest an pe locul 32, în timp ce anul trecut a ocupat poziţia 24.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Şeful SMA a participat la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, la baza aerieriană Ramstein
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe