Când vorbim de fructe şi legume, te gândeşti automat la un stil de viaţă sănătos. Adina Rusu, medic nutriţionist, ne atrage însă atenţia că aceste alimente consumate în exces, în extrasezon, ne pot îmbolnăvi.
Organismul nostru se cordonează cu anotimpurile, iar când mâncăm fructe sau legume care nu cresc în emisfera noastra, îl dezechilibrăm. Nici ce este produs în seră nu ne ajută. Spre exemplu, iarna ar trebui să evităm roşiile, castraveţii şi să mâncăm murături sau ce punem la conservat, în toamnă.
„Vor avea efecte nocive asupra organismului crescând riscul de obezitate şi de sindrom metabolic. Ne putem confrunta cu diabet sau boli cardiovasculare”, a explicat Adina Rusu.
Vara ar fi bine să uităm de portocale. În această perioadă trebuie să mâncăm fructe şi legume de sezon, iar unele dintre acestea sunt roşiile, castraveţii, ardeiul sau piersicile şi zmeura.