Deşi Germania, cea mai mare economie a Uniunii, se zbate să reziste crizei şi să salveze şi celelalte state din zona euro, care se confruntă cu probleme economice, Berlinul a început să resimtă şocurile crizei datoriilor din zonă euro.
Chiar şi aşa, angajatorii de la Berlin caută lucrători din celelalte ţări din UE pentru a substitui lipsa de personal cu care se confruntă.
Potrivit portalului european de recrutare EURES, în prezent, firmele din Germania caută aproape 400.000 de lucrători.
Germania este unul dintre cele 11 state europene care încă mai păstrează restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, chiar şi după patru ani de la intrarea celor două ţări în UE.
Astfel, pentru ca un român să se poată angaja în Germania, este nevoie de un permis de muncă pe care angajatorul îl va obţine de la autorităţile locale şi numai după ce acesta demonstreaă că a căutat să angajeze o persoană din celelalte ţări membre, pentru care nu există restricţii.
Cu toate acestea, potrivit „Ghidului lucrătorului român în Germania”, realizat de Angenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, există şi situaţii în care românii care vor să se angajeze în Germania nu au nevoie de permis de muncă.
Află cum poţi să te angajezi fără permis de muncă în Germania pe www.incont.ro