- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care este singurul loc autorizat pentru picnic din Timişoara după adoptarea legii ce reglementează activitatea
Singurul loc autorizat pentru picnic la Timişoara, în condiţiile intrării în vigoare a legii care reglementează astfel de activităţi, este zona Pădurea Verde, situată în apropierea Muzeului Satului Bănăţean.
Care este singurul loc autorizat pentru picnic din Timişoara după adoptarea legii ce reglementează activitatea (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Locală Timişoara, în municipiu, locul destinat pentru picnic a fost stabilit în zona Pădurea Verde, vis-a-vis de Muzeul Satului Bănăţean.
"Poliţia Locală Timişoara atrage atenţia că, potrivit noii legi, persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic sunt obligate să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor amenajate, nerespectarea acestei prevederi atrăgând după sine sancţiuni între 100 lei şi 500 de lei", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Conform sursei citate, deşeurile trebuie aruncate doar în locurile special amenajate, nerespectarea prevederii ducând la sancţiuni de la 200 de lei la 2.000 de lei, să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, sancţiunile fiind de la 100 de lei la 500 de lei.
De asemenea, persoanele aflate la picnic trebuie să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, nerespectarea acestei prevederi ducând la sancţiuni de la 2.000 de lei la 5.000 de lei, să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic, nerespectarea ducând la amenzi între 100-200 de lei, precum şi să lase locul curat şi nealterat, nerespectarea prevederii ducând la sancţiuni de la 300 lei la 3.000 lei.
Totodată, este interzisă hrănirea animalelor sălbatice, îndepărtarea sau distrugerea ori rănirea animalelor, a plantelor sau a oricăror alte elemente ale cadrului natural, postarea de semne sau mesaje, nepăstrarea liniştii şi deranjarea comunităţilor locale, a vieţii sălbatice sau a altor vizitatori, fapte sancţionate cu amenzi între 200 şi 400 de lei.
Cetăţenii sunt obligaţi să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate, să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, nerespectarea acestor prevederi ducând la amenzi de la 300 lei la 3.000 lei.
Desfăşurarea de picnicuri în afara zonelor special amenajate se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei, se mai arată în comunicat.
Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare în 30 martie. Actul normativ reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36