Care sunt animalele cel mai des ucise pe şoselele din Europa STUDIU

  • Mamiferele şi păsările din Europa au un „duşman” comun: autostrăzile.
  • Sute de milioane de păsări şi zeci de milioane de mamifere sunt ucise anual pe şoselele europene.
  • Cele mai periculoase drumuri pentru speciile sălbatice, conform studiului, sunt cele din Germania, Austria şi Cehia.
Urmărește
2142 afișări
Imaginea articolului Care sunt animalele cel mai des ucise pe şoselele din Europa STUDIU

O mică bufniţă, ucisă pe şosea, chiar în timpul studiului. SURSA: Echipa de cercetare/ Joaquim Pedro Ferreira

Circa 194 de milioane de păsări şi 29 de milioane de mamifere sunt ucise de către şoferi, pe şosele din Europa, conform phys.org. Cel puţin, asta arată cel mai recent studiu, care a realizat, totodată şi topul speciilor aflate în pericol din această cauză.
 
O echipă de cercetare internaţională a folosit 90 de chestionare din 24 de ţări din Europa pentru a crea o metodă ştiinţifică ce poate 
oferi răspunsuri privind numărul de păsări şi mamire omorâte cel mai des pe drumurile publice, dar şi care sunt speciile în pericol de extincţie din această cauză. 
 
Doctorul Manuela Gonzalez-Suarez, o ecologistă de la Universitatea din Reading şi co-autoare a studiului susţine că 50% din continentul european este compus din drumuri. „Prin urmare, şoselele sunt o ameninţare reală asupra vieţii sălbatice, iar dovezile arată că decesul unor specii fiindcă sunt călcate pe autostrăzi, poate duce la dispariţia lor”. 
 

Animalele mici, cele mai dese victime pe drumurile din Europa 

 
Mamiferele şi păsările nocturne, care se hrănesc cu plante şi seminţe, sunt cele care sunt călcate cel mai des de maşini. În plus, fazanii şi veveriţele sunt în pericol de dispariţie la nivel local, din cauză că sunt foarte des călcate de şoferi. Apoi, fazanii şi veveriţele sunt în pericol de dispariţie la nivel local, din cauză că sunt foarte des călcate de şoferi. 
 
Cele mai periculoase drumuri pentru viaţa animalelor sălbatice, conform studiului, sunt cele din Germania, Austria şi Cehia. 
 
Rata de ucidere a păsărilor şi mamiferelor a fost calculată pentru 423 de specii de păsări şi 212 specii de mamifere. 
 
Studiul a fost condus de către Centrul pentru studii de mediu şi marine din Lisabona. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici