Japonezii, omorâţi de produse din orez roşu. S-a pornit dezbatere naţională

Publicat: 29 03. 2024, 13:09
Actualizat: 29 03. 2024, 13:11

Autorităţile japoneze au ordonat ca trei suplimente alimentare cu „orez roşu” să fie scoase de pe rafturile magazinelor din toată ţara, deoarece cinci consumatori au murit şi alţi peste 100 au fost spitalizaţi.

Compania japoneză care a fabricat produsele a înregistrat aproximativ 12.000 de plângeri de la persoane care s-au plâns de probleme de sănătate

„Nu numai că vom investiga întreaga amploare a acestei probleme, ci şi vom preveni răspândirea acesteia şi vom oferi explicaţii şi compensaţii acelor clienţi care au fost afectaţi”, a spus preşedintele companiei, Akihiro Kobayashi, potrivit CNN.

Suplimentele conţin orez fermentat cu drojdie. Este vorba despre un ingredient despre care se spune că scade nivelul de colesterol şi care este folosit în mod tradiţional în condimentele şi conservarea alimentelor şi în producţia de vin de orez. Oamenii de ştiinţă spun că procesul de fermentaţie poate, totuşi, să producă o toxină periculoasă pentru rinichi.

Problemele din Japonia au produs efecte în mai multe ţări din Asia care importă produsul cu orez.