- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt poziţiile pentru care angajatorii găsesc cel mai greu candidaţi
Specialiştii continuă să fie categoria de candidaţi cel mai greu de recrutat, în special în domenii precum construcţii, financiar – contabil sau producţie, acolo unde, în general, angajatorii se confruntă cu un deficit de talente.
Care sunt poziţiile pentru care angajatorii găsesc cel mai greu candidaţi
Cu cât nivelul de specializare este mai nişat, cu atât timpul necesar găsirii candidaţilor potriviţi creşte, astfel încât, pentru anumite poziţii, închiderea unui proces de recrutare poate dura şi până la 5 luni.
„Începând cu anul trecut, am observat o cerere în creştere pentru specialişti din domeniul construcţiilor, ingineri cu experienţă în proiecte de infrastructură, instalaţii ori construcţii civile. Totodată, specialiştii cu profil de vânzări (sales representative, area sales representative / manager, account manager, regional sales manager, key account manager), cei din financiar - contabil (contabil / economist, financial analyst, financial controller), dar şi specialiştii din zona de producţie (inginer de proces, inginer automatist, inginer mecanic, inginer electronist etc.) rămân în topul celor mai căutaţi candidaţi. Pe anumite segmente, chiar şi anul acesta, cererea companiilor este mai mare decât ce oferă piaţa, de aici şi dificultatea în a identifica şi a atrage candidaţii vizaţi pentru poziţiile deschise în companie”, spune Olivia David, Recruitment Manager în cadrul Skilld, agenţia de recrutare a eJobs România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
De la începutul anului şi până acum, peste 40.000 de joburi pentru absolvenţi cu studii superioare au fost postate pe platforma de recrutare. Aproape 30% dintre acestea s-au adresat specialiştilor din retail.
Următoarele domenii cu cele mai multe joburi pentru candidaţii din segmentul white collar sunt servicii, call center / BPO, financiar – bancar, construcţii şi IT / telecom. Celor 40.000 de joburi pentru cei care au studii superioare li se mai adaugă alte 20.000 care se adresează studenţilor în curs de finalizare a studiilor superioare.
Salariul mediu net la nivel naţional pentru angajaţii care ocupă poziţii de specialişti este de 5.000 de lei. Acest nivel reflectă media netă lunară, pentru toate domeniile de activitate şi toate judeţele din România.
Cu 500.000 de aplicări înregistrate de la începutul anului şi până acum, specialiştii cu un nivel de senioritate mai mare de 5 ani sunt penultimii în clasamentul celor mai activi candidaţi, înaintea celor din segmentul de vârstă 45+.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO