- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.12.2018, 13:00)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carmen Dan, despre protocolul DIPI-Parchetul General: Nu era unul pe care să-l susţinem în continuare/ Ordonanţa de modificare a Codurilor Penale e necesară
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că protocolul dintre Parchetul General şi DIPI, din cadrul Ministerului de Interne, a fost denunţat şi declasificat pentru că, din punctul ei de vedere, documentul nu era unul care trebuia susţinut în continuare.
Urmărește
390 afișări
Carmen Dan, despre protocolul DIPI-Parchetul General: Nu era unul pe care să-l susţinem în continuare
„O să solicit Direcţiei Generale de Protecţie Internă să iasă şi să comunice pe acest subiect. Eu vă spun doar atât. A fost denunţat, el nu este clasificat, şi acordul de denunţare este bilateral. Persoana care a făcut referire la acel protocol nu avea foarte multe informaţii”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.
Ministrul Carmen Dan a mai spus că protocolul este firesc sau nu în funcţie de conţinutul acestuia.
„Dar pentru că am solicitat la momentul respectiv să fie denunţat, era un protocol încheiat de mai mulţi ani, şi Parchetul General şi-a dat acordul, este evident că din punctul nostru de vedere nu era protocol pe care să-l susţinem în continuare”, a mai spus ministrul de Interne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Protocolul încheiat, în 2015, între Parchetul ÎCCJ şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), din cadrul MAI, a fost declasificat şi făcut public la începutul lunii august pe site-ul Parchetului General. Acesta prevede, după modelul protocoalelor încheiate de SRI, funcţionarea echipelor operative comune.
Protocolul a fost încheiat în anul 2015 şi semnat de procurorul general de la acea dată, Tiberiu Niţu, şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Potrivit protocolului, făcut public vineri, se stabilea "constituirea de echipe operative comune; participarea la programe comune de formare, specializare, pregătire sau perfecţionare profesională".
Cu alte cuvinte, aceleaşi echipe comune de acţiune care apar şi în cazul celorlalte protocoale semnate de SRI cu sistemul judiciar şi declasificate.
Carmen Dan: Ordonanţa de modificare a Codurilor Penale e necesară şi nu e un lucru rău
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale este una necesară şi nu reprezintă un lucru rău. Dan mai spune că decizia unei viitoare Ordonanţe este una politică.
„Aşa cum ştiţi, a fost o decizie politică, o decizie care la momentul acela, aşa cum a anunţat şi prim-ministrul României, a fost asumată de Guvern. Vom vedea în continuiare, tehnic, dacă vom putea merge mai departe pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Eu cred că este necesar şi cred că o Ordonanţă de Urgenţă pe articolele care au fost declarate constituţionale nu e un lucru rău. Sunt în lucru la tehnicieni şi vă asigur că va fi luată cea mai corectă decizie”, a declarat, vineri, Carmen Dan.
În ceea ce priveşte o decizie privind amnistia şi graţierea înainte de Anul Nou, Carmen Dan a declarat că nu s-a discutat despre subiect.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că au fost discuţii, în şedinţa CEx al PSD, legate de oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament. Tudorel Toader a explicat atunci că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă.
Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a declarat, joi, că nu ştie dacă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale va fi gata până la finalul anului, Toader precizând că în momentul acesta analizează să vadă în ce măsură reia proiecte de anul trecut.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe