- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu
Carnea de porc contaminată cu dioxină poate avea efecte asupra sănătăţii populaţiei doar dacă este consumată continuu, timp de câteva luni, iar în astfel de situaţii pot fi afectate pielea şi ficatul, a declarat, miercuri, directorul general pentru Siguranţa Alimentelor din ANSVSA, Liviu Rusu.
Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu (Imagine: Mediafax Foto)
Directorul general pentru Siguranţa Alimentelor, Liviu Rusu, a spus că, potrivit notificărilor primite de la Comisia Europeană, nivelul dioxinei din carnea contaminată care provine din Irlanda este de la 20 până la 100 de ori mai mare decât limitele stabilite prin normele europene, respectiv de un picogram la un gram de grăsime de porc.
Acesta a precizat că, în urma studiilor, s-a stabilit că numai în cazul unui consum continuu, timp de câteva luni, al alimentelor contaminate cu dioxină ar putea să apară efecte asupra pielii şi a ficatului, iar în anumite cazuri, când se consumă cantităţi extrem de mari, ar putea apărea forme de cancer la adulţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"În situaţia de faţă nu sunt însă îndeplinite condiţiile pentru astfel de efecte adverse", a adăugat Rusu.
Totuşi, Liviu Rusu a recomandat tuturor persoanelor din judeţele Ilfov, Olt şi Buzău care au cumpărat produse din carne de porc provenind din Irlanda să nu le consume.
"Pentru a fi siguri, cei care au cumpărat este mai bine să nu consume, întrucât există totuşi un potenţial risc", a declarat Rusu.
Potrivit sursei citate, în prezent, toţi inspectorii ANSVSA, precum şi cei din teritoriu verifică, împreună cu agenţii economici, dacă lotul de carne care provine din Irlanda a fost distribuit şi în alte zone ale ţării.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în urma notificării primite prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, a fost informată despre introducerea în România, din Belgia, a unei cantităţi de 3.640 de kilograme de carne de porc provenind din Irlanda, beneficiarul fiind o companie din Bucureşti.
Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo, a declarat, miercuri, că lotul de carne de porc provenind din Irlanda a ajuns la un depozit din Capitală.
Citeşte şi:Carnea de porc din Irlanda, livrată la cinci firme din Ilfov, Buzău şi Olt
Carne de porc din Irlanda a ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO