- Home
- Social
- (06.04.2024, 17:44)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea de vită Kobe: istoria şi caracteristicile delicatesei japoneze
Comercializată la preţuri exorbitante, carnea de vită Kobe este socotită o excelenţă gastronomică.
Urmărește
567 afișări
Carnea de vită Kobe: istoria şi caracteristicile delicatesei japoneze
Tradiţia creşterii cărnii de vită Kobe îşi are originea în prefectura Hyogo, regiunea Kansai din Japonia. Metoda, perfecţionată de-a lungul secolelor de către crescătorii locali, se bazează pe o serie de principii riguroase care urmăresc obţinerea unui produs de o calitate extraordinară.
În acest sens, alimentaţia joacă un rol fundamental: vitele sunt hrănite cu iarbă, fân şi cereale alese. De asemenea, animalele sunt lăsate libere la păşunat în spaţii mari, ceea ce favorizează dezvoltarea armonioasă a muşchilor şi carnea mai fragedă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
La sfârşitul procesului de reproducere, care durează aproximativ 28 de luni, carnea este clasificată pe baza a doi parametri: marmorare, adică cantitatea de grăsime intramusculară, şi culoare.
Scala de evaluare merge de la C1 (cea mai scăzută calitate) la A5 (cea mai înaltă calitate). Numai cărnurile care obţin un scor de marmorare de nota 4 (BMS 6-7) sau 5 (BMS 8-9-10-11-12) sunt eligibile pentru selecţia Kobe.
Carnea de vită Kobe, cunoscută pentru ştampila sa distinctivă numită „Nojigiku”, este nava amiral a prefecturii Hyogo. După sacrificare, toate vitele sunt inspectate şi vândute ca boi Tajima la piaţa de carcase. Doar cei care trec criteriile riguroase de jurizare primesc sigiliul „Kobe gyu” şi ştampila care indică nivelul maxim de calitate.
Standardul înalt de calitate şi complexitatea procesului de reproducere fac din carnea de vită Kobe un produs de nişă, cu un preţ ridicat. Vorbim de aproximativ 500 de euro kilogramul de carne sacrificată. Au fost însă cazuri de creşteri de preţuri care au atins cote stratosferice, precum în 2018 când carnea de vită Kobe importată din Japonia a fost vândută la Londra la magazinele Harrods cu peste 706 euro kilogramul.
Costuri exorbitante care sunt însă justificate atât de raritatea produsului de pe piaţă, cât şi de procesul de reproducere deosebit de meticulos. În plus, doar o cantitate limitată de animale poate fi considerată carne de vită Kobe autentică, cu un maxim de aproximativ 3000 de capete comercializate în fiecare an.
Aportul energetic al cărnii de vită Kobe este mare (aproximativ 250 kcal la 100 de grame), dar bogat în proteine cu valoare biologică ridicată, vitamine şi săruri minerale. Este, de asemenea, o sursă de nutrienţi esenţiali, vitamine B, şi în special B12, dar şi fier, fosfor şi zinc, utile pentru sănătatea oaselor, a dinţilor şi a sistemului imunitar.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe