- Home
- Social
- (08.04.2021, 11:19)
- Ancuta Marcus
Carnea procesată, un pericol pentru sănătate. Câte kilograme de carne mănâncă în medie un român
- 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte cu 46% şansele unor boli cardiovasculare.
- Conţinutul ridicat de sare, conservanţi şi grăsimi ar putea fi motivul, spun experţii.
- OMS asociază consumul de carne procesată cu cancerul.

Carnea procesată, un pericol pentru sănătate. Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne
Aproape toţi românii consumă carne săptămânal, însă nu foarte mulţi ştiu cât de periculoasă este.
Carnea procesată, alături de ţigări şi alcool, este inclusă în categoria cancerigenă pentru oameni.
Cu fiecare 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte riscul cardiovascular cu 46% şi riscul de deces cu 51%. Asta arată un studiu realizat la nivel global de cercetătorii de la Hamilton Health Science.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ruptură totală. Trump l-a numit „dictator” pe Zelenski: „Ar face bine să se mişte repede sau nu va mai avea o ţară”
-
Bolojan, după întâlnirea cu Macron: A fost o întâlnire foarte bună, îi mulţumesc pentru prietenie
-
Călin Georgescu, interviu cu un apropiat al miliardarului Elon Musk. Nou atac la „reţeaua Soros”
Lilia Andrei este vegetariană de aproape 14 ani. A fost nevoită să renunţe la carne în urma unei probleme de sănătătate, dar spune că nu regretă această decizie.
„Doar încetând să mănânc carne, trecând pe partea aia cu tot ce înseamnă proteină vegetală (...) de la fiinţa aia care nu putea să se ţină pe picioare, care obosea să se ducă să-şi ia o pâine, adormea trei staţii în metrou până la muncă şi moţăia 90% din timp, mai aveam puţin şi mutam mobila prin casă”, a spus Lilia Andrei, vegetariană.
Nutriţionistul Şerban Damian spune că persoanele sedentare, fumătoare, cu afecţiuni renale sau diabet sunt mai predispuse la boli cardiovasulare de la consumul de carne procesată.
El recomandă reducerea pe cât se poate a consumului acestui tip de carne.
„Nu neaparat carnea în cazul cărnii procesate este problema, ci ceea ce se adaugă ca să o facă să reziste mai mult timp. Asta este legată de potenţialul de a genera în timp probleme cum sunt diverse cancere”, a spus Şerban Damian, nutriţionist.
Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne, iar cifrele cresc în fiecare an.
În anul 2019, România a avut cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană.
Kg de carne consumată anual pe cap de locuitor în România
Studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică.
2018 – 77 de kg
2017 – 72 de kg
2016 – 67 de kg
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe