Cârpeală pare cuvântul cheie şi în acestă iarnă pentru termoficarea din Bucureşti. Termoenergetica vrea să angajeze specialişti în intervenţia la avarii

Compania Termoenergetica Bucureşti vrea să angajeze specialişti în intervenţia la avarii. În cadrul unei întâlniri la Prefectura Bucureşti, directorul Claudiu Creţu a solicitat iniţierea unei modificări legislative astfel încât compania de utilitate publică să poată face angajări.

Urmărește
743 afișări
Imaginea articolului Cârpeală pare cuvântul cheie şi în acestă iarnă pentru termoficarea din Bucureşti. Termoenergetica vrea să angajeze specialişti în intervenţia la avarii

Cărpeală, pare cuvântul cheie şi în acestă iarnă pentru termoficarea din Bucureşti. Termoenergetica vrea să angajeze specialişti în intervenţia la avarii

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Bucureşti, compania Termoenergetica trebuie să găsească de urgenţă finanţare pentru rezolvarea punctuală a avariilor din reţeaua primară din sistemul de transport şi distribuţie al căldurii şi apei calde.

De asemenea, conducerea companiei municipale a cerut sprijinul Prefecturii în colaborarea cu Guvernul României pentru stabilirea unui grup de lucru care să deblocheze din punct de vedere legislativ angajarea de personal specializat pentru intervenţii la avarii.

„Avem pierderi în reţea de 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră. Dincolo de irosire, de problemele financiare generate de aceasta şi de pericolul surpării la care sunt expuse zone întregi din Bucureşti, agentul termic nu poate ajunge până la capetele de reţea. Aşa se face că bucureştenii din zone precum Tei şi Colentina nu au apă şi căldură la temperaturi optime. Soluţia pentru reducerea acestor pierderi este angajarea mână de lucru, de aproximativ 200 de oameni, avem nevoie de sudori pentru repararea punctuală a ţevilor. Dar legea mă opreşte să fac asta. Sunt companie cu pierderi şi nu pot angaja”, a explicat directorul general Termoenergetica Bucureşti, Claudiu Creţu.

Părţile au discutat şi despre datoriile actuale ale Termoenergetica faţă de CET Griviţa (aproximativ 10 milioane de lei) şi VestEnergo (aproximativ 25 milioane de lei), alături de cele cunoscute drept istorice (800 de milioane de euro – ultimii 10 ani).

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, şeful companiei municipale a avertizat că dacă nu se plătesc aceste datorii, odată cu răcirea vremii, sute de mii de oameni vor sta în frig în propriile locuinţe. Termoenergetica şi Primăria Municipiului Bucureşti nu au bani, mai spun cei de la Prefectură. În plus, PMB are datorii faţă de Termoenergetica, aproximativ 200 de milioane de lei, acestea reprezentând facturi neplătite din luna martie 2021 până în prezent.

Situaţia este agravată de faptul că reţelele electrice şi cele de transport gaz nu pot fi considerate soluţii alternative pentru încălzirea capitalei deoarece nu ar suporta un consum foarte mare.

În concluzie, prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, a dispus verificarea informaţiilor expuse de directorul general al Termoenergetica, prin transmiterea unei adrese către Primăria Municipiului Bucureşti.

„Totodată, în zilele următoare, voi avea discuţii şi cu reprezentanţii Guvernului în vederea creării unui grup de lucru interinstituţional. Contextul epidemiologic actual impune abordări excepţionale, iar populaţia Bucureştiului are nevoie acum de condiţii sociale adaptate”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici