Cârstocea: Spitalul privat de oftalmologie din Capitală va face şi transplant de cornee

Echipa medicală a noului spital privat Europe Eye va depune documentaţia necesară la Ministerul Sănătăţii şi la Agenţia Naţională de Transplant în vederea obţinerii aprobării transplantului de cornee, a anunţat, vineri, directorul medical al unităţii sanitare, Benone Cârstocea.

Urmărește
104 afișări

"Din punct de vedere tehnic, spitalul este la nivelul 2011, având toată dotarea care există oriunde pe plan mondial. Putem aborda orice se face în lume. Singura problemă rămâne aceea a transplantului de cornee, care în condiţiile unei clinici private are nevoie de nişte abordări speciale", a declarat directorul medical Benone Cârstocea.

El a adăugat că va fi depusă toată documentaţia în vederea obţinerii aprobărilor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Agenţia Naţională de Transplant pentru realizarea acestui tip de intervenţii în clinica Europe Eye.

"Transplantul de cornee a mers foarte bine până în 2001. În prezent, însă, se desfăşoară foarte greu chiar şi în clinicile publice, întrucât există foarte puţin donatori, aproximativ 20 pe an", a mai spus Cârstocea.

Potrivit directorului medical al spitalului privat, întrucât se fac foarte puţine operaţii de transplant în România, mulţi pacienţi pleacă pentru această intervenţie în străinătate. "De aceea este important să putem realiza aceste operaţii de transplant de cornee în clinica noastră", a precizat Cârstocea.

El a mai spus că lista pentru transplantul de cornee este incredibil de mare. Cele mai frecvente probleme oftalmologice în România sunt cele întâlnite în majoritatea ţărilor lumii, respectiv glaucomul, degenerescenţa cauzată de vârstă şi retropatia diabetică.

În România sunt aproximativ 150.000 de persoane cu glaucom, potrivit ultimelor estimări, dar mai sunt 50 la sută dintre bolnavi care nu au fost diagnosticaţi încă. De asemenea, o bună parte dintre aceştia primesc acest diagnostic, dar nu au boala, a mai spus profesorul Cârstocea.

European Eye Center, cu acţionariat majoritar turcesc, a investit 20 de milioane de dolari într-un spital privat de oftalmologie în Bucureşti, care va fi inaugurat vineri, compania susţinând că este cea mai mare unitate de profil din sud-estul Europei.

Fondurile au fost alocate pentru reabilitarea clădirii fostei Case de Sănătate din Calea Şerban Vodă şi dotării cu echipamente.

Unitatea, denumită Europe Eye Hospital, are o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi, opt săli de operaţie şi 12 cabinete de consultaţii. Spitalul dispune de 30 de camere pentru pacienţi, trei saloane VIP şi patru saloane postoperatorii, având o capacitate de examinare de 600 de pacienţi pe zi.

Anual, în unitate se pot realiza 30.000 de operaţii oftalmologice generale şi 25.000 de operaţii cu laser, inclusiv transplante de cornee.

Noul spital va asigura servicii complete de diagnosticare, chirurgie şi tratament oftalmologic la standarde europene şi va trata boli oculare, precum glaucomul, traumatisme oculare, afecţiuni vitreo-retiniene şi inflamaţiile oculare.

În unitate vor lucra 30 de chirurgi.

Europe Eye va fi dotat cu o clinică mobilă de diagnostic şi operaţii, care va acorda examinări gratuite şi asistenţă românilor din zone defavorizate.

La inaugurare participă primul ministru Emil Boc, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici