Castelul Balmoral din Scoţia îşi va deschide porţile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral, refugiu scoţian al familiei regale din Marea Britanie încă din anii 1850, va fi deschis publicului pentru prima dată în istoria sa, scrie Sky News.

154 afișări
Imaginea articolului Castelul Balmoral din Scoţia îşi va deschide porţile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoţia îşi va deschide porţile pentru public pentru prima dată

Începând de luni, vizitatorii pot face un tur ghidat în castel.

„Este un loc magnific, cred că Regele vrea ca oamenii să îl vadă”, a declarat Hamilton Goddard de la Balmoral Estate.

Regele Charles este cel mai recent dintr-un lung şir de monarhi care şi-au pus amprenta asupra Balmoral de când regina Victoria şi prinţul Albert au construit castelul în anii 1850.

Regele a schimbat covoarele din salon şi a amplasat tablouri ale artistului victorian Sir Edwin Henry Landseer, care a fost iubit şi de regina Victoria.

Biblioteca castelului, care a fost cândva sala de mic dejun şi de prânz a reginei Victoria, este astăzi folosită de rege ca birou de lucru. Acesta a primit aici demnitari din întreaga lume.

Biletele pentru tururile ghidate, care au pornit de la 100 de lire sterline, au fost epuizate în 24 de ore de la punerea în vânzare, 40 de persoane în fiecare zi având dreptul să viziteze reşedinţa regală în perioada 1 iulie - 4 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
balmoral,
carstel,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici