Castelul Peleş şi Muzeul Satului, pe GOOGLE MAPS. Obiective turistice din România pot fi vizitate virtual

Imagini cu obiectivele turistice din România, între care Castelul Peleş, Castelul Corvinilor, Sighişoara şi Muzeul Satului din Bucureşti, sunt disponibile începând de miercuri în aplicaţia STREET VIEW a GOOGLE MAPS, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de Google România.

Urmărește
1864 afișări
Imaginea articolului Castelul Peleş şi Muzeul Satului, pe GOOGLE MAPS. Obiective turistice din România pot fi vizitate virtual

Castelul Peleş, Muzeul Satului şi Sighişoara pot fi vizitate virtual pe Google Maps

GOOGLE a anunţat, miercuri, noi imagini disponibile în STREET VIEW, care permit utilizatorilor să vizualizeze şi să navigheze prin imagini panoramice la nivel stradal în mult mai multe locuri din România decât până în prezent.

Astfel, turiştii români sau străini care vor să viziteze România se pot plimba acum prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focşani şi Baia Mare, pot explora străzile medievale din Sighişoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peleş şi Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Extinderea proiectului a început în iulie anul trecut, când maşina şi bicicleta Google au pornit la drum pentru a pune pe hartă unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din ţară. Astfel, acoperirea Street View în România a fost extinsă cu sute de localităţi, adăugându-se peste 40.000 km la acoperirea iniţială.

În plus faţă de sute de localităţi care pot fi văzute în Street View, Google dezvăluie, de asemenea, şi imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri şi atracţii turistice din România. Acestea includ printre altele Ateneul Român, Piaţa Sfatului din Braşov, Piaţa Mare din Sibiu, Muzeul Naţional al Satului, Biserica fortificată din Cisnădie, Cheile Bicazului şi Lacul Roşu.

În zonele în care Street View este disponibil în România, pot fi accesate imagini la nivel stradal focalizând pe nivelul cel mai detaliat din Google Maps sau deplasând pictograma portocalie "Pegman" din stânga hărţii pe o stradă conturată cu albastru.

"Începând de astăzi, multe dintre locurile speciale din ţara noastră pot fi vizitate direct din Google Maps. Prin Street View şi imaginile sale panoramice, oricine va putea face o plimbare virtuală prin Muzeul Satului sau să descopere Castelul Peleş. În această nouă etapă de extindere a Street View în România, sute de localităţi din ţara noastră şi zeci de mii de kilometri au devenit disponibili explorării virtuale, prin Google Maps", spune Dan Bulucea, director general al Google România.

Street View este o aplicaţie a Google Maps, disponibilă deja în 50 de ţări, care s-a dovedit a fi populară şi utilă şi în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de stradă. Aplicaţia este disponibilă şi în Google Earth şi pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

Street View pentru Google Maps a fost lansat la sfârşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea reprezentanţei Google din România în noiembrie 2010. Iniţial, Street View a acoperit opt oraşe din România, principalele staţiuni de schi din Valea Prahovei şi litoralul Mării Negre, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza şi naviga prin imagini panoramice de 360 de grade ale unor oraşe mari din România, printre care Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Sibiu şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici