Câştigătorii premiului Nobel pentru Pace avertizează asupra riscului de război nuclear

Liderii grupului de supravieţuitori ai bombei atomice, recompensaţi cu Premiul Nobel pentru Pace în acest an, au avertizat sâmbătă asupra riscului actual al unui război nuclear, informează Reuters.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Câştigătorii premiului Nobel pentru Pace avertizează asupra riscului de război nuclear

Câştigătorii premiului Nobel pentru Pace avertizează asupra riscului de război nuclear

Conform acestuia, situaţia internaţională se înrăutăţeşte progresiv, din cauza războialelor.

„Tările ameninţă cu folosirea armelor nucleare”, a spus Shigemitsu Tanaka, un supravieţuitor al bombardamentului american din 1945 de la Nagasaki şi co-director al grupului Nihon Hidankyo.

Organizaţia şi-a reînnoit apelul pentru abolirea armelor nucleare.

Comitetul Nobel norvegian a decis vineri să acorde premiul Nobel pentru Pace din 2024 organizaţiei japoneze Nihon Hidankyo. Aceasta este o mişcare a supravieţuitorilor bombei atomice de la Hiroshima şi Nagasaki, cunoscuţi şi sub numele de Hibakusha.

Organizaţia a fost distinsă cu acest premiu „pentru eforturile sale de a obţine o lume fără arme nucleare şi pentru că a demonstrat, prin mărturii, că armele nucleare nu trebuie să mai fie folosite niciodată”, a precizat comitetul norvegian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nobel,
pace,
nuclear

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici