- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Căşuneanu rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara şi cu sechestrul asigurator pe 200.000 de euro
Omul de afaceri Costel Căşuneanu rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara pe perioada procesului în care este judecat pentru corupţie şi cu sechestrul asigurator pus de anchetatori pe suma de 200.000 de euro, a decis luni, definitiv, instanţa supremă.
Căşuneanu rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara şi cu sechestrul asigurator pe 200.000 de euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, recursul procurorilor anticorupţie împotriva unei decizii din 8 martie a judecătorilor Secţiei penale a aceleiaşi instanţe, potrivit căreia Căşuneanu poate să părăsească ţara.
Totodată, magistraţii instanţei supreme au respins cererea lui Căşuneanu de ridicare a sechestrului asigurator pus pe suma de 200.000 de euro în cadrul procesului în care este judecat pentru corupţie, alături de Cătălin Voicu, Florin Costiniu şi Marius Locic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
În acelaşi dosar, completul de cinci judecători a respins şi o cerere a senatorului Cătălin Voicu privind eliberarea sub control judiciar, astfel că acesta va fi judecat în continuare în arest preventiv. Solicitarea fusese respins şi de magistraţii Secţiei penale a instanţei supreme, luni fiind luat în discuţie recursul lui Voicu.
Avocatul lui Costel Căşuneanu a cerut instanţei supreme, în 8 martie, ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara impuse clientului său, argumentând că motivele ce au fost avute în vedere la începutul procesului nu mai sunt de actualitate şi că "măsura cu caracter continuu în cazul acestuia îi dăunează atât pe plan personal, cât şi profesional, el fiind un om de afaceri".
Judecătorii au decis că măsura obligării de a nu părăsi ţara în cazul lui Costel Căşuneanu poate fi ridicată. Hotărârea a fost atacată cu recurs de procurorii anticorupţie, la completul de cinci judecători, care a decis definitiv ca acesta să rămână cu interdicţia de a părăsi ţara.
Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru corupţie. Procesul a început în 14 iulie 2010, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv din 30 martie 2010, este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.
Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţi preventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate.
În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii afirmă că, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator", a primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.
De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.
Procurorii au pus sechestru asigurător pe suma de 200.000 de euro, aparţinând omului de afaceri Costel Căşuneanu. De asemenea, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător pe un imobil ce aparţine lui Marius Locic, a cărui valoare estimată este mai mare decât 119.000 de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO