Cât câştigă angajaţii din sistemul privat de învăţământ

Cât câştigă angajaţii din sistemul privat de învăţământ: între 4.000 şi 5.500 de lei pentru o educatoare şi până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal.

Urmărește
1698 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă angajaţii din sistemul privat de învăţământ

Cât câştigă angajaţii din sistemul privat de învăţământ

Peste 700 de locuri de muncă sunt disponibile în acest moment în sectorul de educaţie, cei mai mulţi angajatori căutând, în această perioadă, candidaţi pentru poziţiile de educator, învăţător, profesor de limbi străine sau asistent medical.

Numărul mare de grădiniţe, şcoli private, instituţii de tip before & after school care s-au deschis în ultimii ani generează, anual, peste 7.000 de locuri de muncă şi 350.000 de aplicări.

„În oraşele mari, s-a format şi o piaţă competitivă pentru acest domeniu, inclusiv din punct de vedere salarial, în condiţiile în care sunt tot mai multe instituţii de acest tip, dar nu şi suficienţi candidaţi eligibili. Este, totodată, un domeniu în care retenţia de personal este esenţială şi, pentru asta, angajatorii sunt atenţi la pachetele pe care le oferă candidaţilor. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge şi la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare şi certificare profesională”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.

Astfel, un educator care lucrează într-o grădiniţă privată din Bucureşti câştigă între 4.000 şi 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.500 şi 4.000 de lei.

Un asistent medical pentru o grădiniţă privată câştigă, în medie, 3.500 de lei net în fiecare lună, în timp ce un psiholog poate avea un salariu de 4.000 de lei. Plafoanele salariale variază în funcţie de experienţa pe care o au candidaţii şi de certificările profesionale obţinute. Cele mai mari salarii sunt în Bucureşti, în oraşele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decât în Capitală.

În cazul şcolilor private, pragurile salariale diferă în funcţie de ciclul de învăţământ. Astfel, dacă salariul unui învăţător debutant este de aproximativ 4.000 de lei pe lună, pentru cei care au cel puţin 5 ani de experienţă depăşeşte 5.000 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial câştigă între 5.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de vechime, dar şi de specializarea pe care o are.

„Deşi vorbim despre joburi care se adresează atât candidaţilor entry level, cât şi celor cu experienţă, angajatorii au o serie de cerinţe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagogice absolvite, dar şi o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilităţi de comunicare cu copiii şi cu părinţii şi răbdare”, detaliază Roxana Drăghici.

În sistemul de învăţământ de stat, salariul de bază al unui învăţător este de 3.900 de lei net, potrivit grilelor de salarizare de la 1 iunie 2024, iar al unui profesor de 4.000 de lei. La aceste salarii se pot adăuga diferite sporuri, precum indemnizaţia de dirigenţia, gradaţia de merit, sporul de doctorat sau spor pentru predare în zone izolate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
profesori,
salarii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici