Cât câştigă o stewardesă, job unde concurenţa este mai mare ca la Medicină
Unul dintre cele mai vânate joburi este cel de stewardesă (însoţitoare de bord), concurenţa pentru o astfel de poziţie fiind chiar mai mare decât cea de la admiterea la Facultate de Medicină.
Cât câştigă o stewardesă, job unde concurenţa este mai mare ca la Medicină (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Pentru un salariu de peste 1.000 de euro lunar se bat cinci candidate pe un loc, potrivit datelor din piaţă. Recent, Blue Air a făcut angajări pentru cinci poziţii de însoţitoare de bord pentru care a primit 25 de CV-uri.
Cursuri pentru meseria de însoţitor de bord se fac atât la Şcoala Superioară de Aviaţie cât şi la şcoli private, Fly Level sau la şcoala companiei aeriene Carpatair.
În septembrie anul acesta, Şcoala Superioară de Aviaţie (SSAvC) îşi deschide porţile pentru o nouă serie de însoţitori de bord şi va organiza un examen de admitere pentru cursurile care au loc în toamnă. Doar 40 de locuri au fost scoase la concurs.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Examenul de admitere pentru aceste cursuri constă în susţinerea probelor scris şi oral la limba Engleză şi a probei de Geografie a României şi Europei. Orice persoană cu vârsta peste 18 ani şi cu o diplomă de Bacalaureat se poate înscrie la aceste cursuri.
Canditaţii admişi încep cursurile în cadrul SSAvC. Sunt două luni de pregătire teoretică în cadrul SSAvC, timp în care se studiază materii precum: limba engleză, geografie şi meteorologie aeronautică, disciplină şi responsabilităţi, medicină aeronautică, CRM (cooperare în echipaj multiplu), proceduri operaţionale normale/anormale/de urgenţă, cunoaşterea aeronavei şi legislaţie aeronautică.
Citeşte mai multe despre jobul de stewardesă pe www.zf.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO