- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât costă redeschiderea şcolilor în lume
Temerile că vom avea o generaţie pierdută în cele mai sărace ţări din lume pot fi înlăturate prin investiţii de 50 miliarde de dolari, o garanţie că 136 milioane de copii se vor putea întoarce la şcoală, arată Save the Children.
Analiza publicată marţi de Save the Children constată că va costa în medie 370 de dolari/copil să se deschidă din nou şcolile în siguranţă şi să se repună educaţia pe drumul cel bun, cel puţin în 59 dintre cele mai sărace ţări din lume.
Aceste noi cifre survin după ce cercetările Salvaţi Copiii de anul trecut sugerează că aproape 10 milioane de copii nu se pot întoarce niciodată la şcoală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Fără educaţie, nu am putea vorbi de succesul vaccinurilor pentru COVID-19 şi de perspectiva unei lumi mai sigure. Copiii care sunt în prezent în afara şcolii sunt viitorii noştri medici, oameni de ştiinţă, şoferi de camioane sau instalatori", a spus Inger Ashing, CEO Save the Children.
Deoarece multe ţări nu îşi pot permite acest cost, mai ales că guvernele acordă acum prioritate asistenţei medicale pentru a face noilor provocări ale pandemiei, donatorii internaţionali trebuie să colaboreze cu guvernele naţionale pentru a finanţa integral un plan de întoarcere în siguranţă a tuturor copiilor în şcoală. Prioritare ar trebui să fie categoriile cele mai sărace şi cele mai marginalizate, cum ar fi fetele, refugiaţii şi copiii strămutaţi, precum şi copiii cu dizabilităţi, a spus organizaţia.
Cercetarea Save the Children a constatat că refugiaţii abandonează şcoala la o rată mult mai mare decât ceilalţi copii, din cauza dificultăţilor economice şi pentru că refugiaţii sunt lăsaţi în afara planurilor educaţionale naţionale.
Într-un sondaj recent efectuat în taberele Al Hol, Roj şi Areesha din nord-estul Siriei, unde cel puţin 5.500 de copii au încetat să mai meargă la şcoală, 79% dintre profesori au spus că acest lucru este cauzat de presiunea de a lucra pentru a-şi sprijini financiar familiile.
Chiar înainte de pandemie, UNHCR estima că în ţările în care aveau date suficient de riguroase, aproape jumătate dintre elevii refugiaţi de vârstă şcolară erau în afara şcolilor.
Pe lângă pierderea dreptului la educaţie, copiii care se află în afara şcolii sunt, de asemenea, vulnerabili la a fi victime ale unor practici precum munca forţată, căsătoria infantilă şi alte forme de abuz.
Ca urmare a impactului economic al crizei COVID-19, Salvaţi Copiii a avertizat cu privire la o creştere dramatică a căsătoriei cu minori şi a sarcinii la adolescente, estimând o creştere cu 2,5 milioane de fete aflate în zona de risc de căsătorie forţată pe parcursul următorilor cinci ani, precum şi o creştere a sarcinilor minorelor cu până la un milion în 2020.
În Uganda, deşi unele şcoli au fost redeschise, peste 13 milioane de copii au rămas în afara şcolilor de la sfârşitul lunii martie a anului trecut, inclusiv 600.000 de copii refugiaţi. În districtul Nwoya din nordul Ugandei, cifrele poliţiei şi ale Ministerului Sănătăţii (HMIS) arată că s-au dublat atât cazurile de sarcini la adolescente, cât şi căsătoriile cu minori, iar procentul copiilor care muncesc s-a triplat între aprilie şi iunie anul trecut, în timp ce copiii nu mergeau la şcoală.
Din cauza dificultăţilor de raportare a acestor probleme, imaginea reală este probabil să fie mult mai serioasă.
Jonathan, un refugiat sud-sudanez de 15 ani care locuieşte într-o tabără din estul Ugandei, a spus că îi lipseşte mersul la şcoală şi că îşi face griji pentru prietenii săi: „Lucrurile s-au schimbat mult din martie anul trecut. Ceea ce mă îngrijorează acum este că printre prietenii noştri sunt fete care rămân acum însărcinate din cauza închiderii şcolii şi multe vor abandona şcoala pentru că s-au căsătorit acum. Şi unii dintre băieţi vor ajunge să lucreze pe la ferme sau la piaţă. Unii dintre ei au făcut munci grele şi nu au fost hrăniţi cum trebuie - aşa că la sfârşitul lunii descoperă că sunt mult mai slabi şi că au probleme de sănătate”.
Save the Children îndeamnă guvernele şi donatorii să ia cinci măsuri urgente: sprijin financiar pentru cele mai sărace familii, astfel încât acestea să îşi poată trimite copiii la şcoală şi să-i menţină sănătoşi, cursuri de recuperare educaţională pentru elevii care reintră în sistemul de educaţie, asigurarea facilităţilor legate de alimentarea cu apă, de salubrizare şi de igienă din şcoli, pentru a le face COVID-19 sigure pentru elevi, profesori şi familiile acestora, campanii naţionale de comunicare pentru întoarcerea la şcoală, pentru a informa comunităţile că este sigură trimiterea copiilor şi pregătirea eficientă a cadrelor didactice pentru a menţine regulile de siguranţă în timpul pandemiei COVID-19.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO