Cât e amenda pentru alarmă falsă. A încasat-o bărbatul care a anunţat amplasarea unei bombe la Palatul de Justiţie din Ploieşti

Bărbatul care joi a sesizat, la 112, amplasarea unei bombe în Palatul de Justiţie din Ploieti, a fost găsit de poliţişti şi amendat cu 4.000 de lei.

409 afișări
Imaginea articolului Cât e amenda pentru alarmă falsă. A încasat-o bărbatul care a anunţat amplasarea unei bombe la Palatul de Justiţie din Ploieşti

Cât e amenda pentru alarmă falsă. A încasat-o bărbatul care a anunţat amplasarea unei bombe la Palatul de Justiţie din Ploieşti

În urma cercetărilor făcute, poliţiştii din cadrul IPJ Prahova au identificat persoana care a sesizat, joi, amplasarea unei bombe la o instituţie publică din Ploieşti. Este vorba de un bărbat de 34 de ani, din judeţul Ilfov.

Ameninţarea s-a dovedit a fi falsă.

Bărbatul a fost amendat cu 4.000 lei.

Poliţiştii atrag atenţia că apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112 poate costa viaţa unei persoane care are nevoie urgent de ajutor.

„În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent şi echipajele sunt direcţionate pentru soluţionarea unui astfel de apel, o persoană poate avea într-adevăr nevoie de ajutor! Atragem atenţia că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. Săvârşirea din nou a contravenţiei în interval de un an de la aplicarea sancţiunii se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activităţi în folosul comunităţii”, transmite IPJ Prahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bărbat,
bombă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici