Cât e amenda pentru distrugerea dispozitivele de monitorizare a timpului de odihnă. Doi şoferi de tir au păţit-o

Doi şoferi de tir au fost amendaţi, după ce poliţiştii rutieri i-au prins cu tahograful modificat.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Cât e amenda pentru distrugerea dispozitivele de monitorizare a timpului de odihnă. Doi şoferi de tir au păţit-o

Cât e amenda pentru distrugerea dispozitivele de monitorizare a timpului de odihnă. Doi şoferi de tir au păţit-o

În noaptea dintre vineri şi sâmbătă, în jurul orei 00:00, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat pe DN 7, în localitatea Brezoi, un tir condus de către un bărbat de 43 de ani din localitatea Vaşcău, judeţul Bihor, care ar fi intervenit asupra tahografului.

Ulterior, sâmbătă, în jurul orei 19:30, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea au mai depistat pe acelaşi sector de drum, un alt tir condus de un bărbat de 36 de ani, din Piteşti, care ar fi intervenit, la rândul său, asupra tahografului cu un dispozitiv tip magnet care a dus la alternarea datelor înregistrate de aparatul electronic, informează IPJ Vâlcea.

Astfel, cei doi bărbaţi au fost amendaţi potrivit „O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, cu amendă în valoare de 9.000 de lei”, anunţă sursa citată.

Mai mult, dispozitivele folosite la modificarea timpului de conducere au fost scoase din funcţiune.

„Atragem atenţia tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri şi marfă, precum şi conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanţe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecinţe grave.

Respectaţi timpii de odihnă, iar dacă simţiţi că sunteţi obosiţi, luaţi o pauză, pentru repaus şi odihnă, în parcările special amenajate”, anunţă, de asemenea, IPJ Vâlcea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici