- Home
- Social
- (16.07.2020, 13:24)
- Mihaela Milea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât mai rezişti să lucrezi de acasă?
- Multinaţionalele le permit angajaţilor să lucreze de acasă până la finalul anului
- Datele statistice arată că angajaţii care muncesc de acasă îşi pierd din productivitate
- În acelaşi timp, angajaţii nu reuşesc să facă pauze, atunci când lucrează de acasă
Urmărește
937 afișări
Munca de acasă Foto: Profimedia
Majoritatea multinaţionalelor din România şi-au anunţat angajaţii că vor lucra de acasă până la finalul anului. Criza coronavirusului a accelerat tendinţa muncii remote, iar companii precum Twitter sau Facebook cochetează cu ideea de a-şi lăsa angajaţii să lucreze de acasă pentru totdeauna.
Cu toate acestea, în trecut, firme precum Yahoo sau IBM şi-au rechemat angajaţii care lucrau remote înapoi la birouri, pentru că nu aveau aceeaşi productivitate.
În România, opt din zece companii permit angajaţilor să lucreze de acasă, iar unele companii IT deja au anunţat că nu-şi vor mai chema angajaţii înapoi la birou. Pentru Andrei, angajat în IT, munca de acasă a devenit mai degrabă o sesiune continuă de sedinţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Acesta a explicat de ce munca de acasă nu îi prieşte.
„În principiu, pentru că sunt tată, am doi copii şi mi-e destul de greu să mă concentrez. N-am un birou dedicat acasă. Te aşezi la birou şi nu te mai ridici atât de des, nu mai sunt acele mici chit-chat-uri, discuţii, nu mai ieşi la masă. Work shop-urile nu mai funcţionează la fel online, faţă de ce puteam să facem face to face”, a spus Andrei.
Trainerul şi antreprenorul Octavian Pantiş a pus în balanţă avantajele şi dezavantajele joburilor remote.
„Atunci când eşti la birou, te poţi concentra mai uşor. N-ai copiii lângă tine. De la serviciu nu vii acasă pentru orice fleac. Deci, acolo te concentrai mai mult, puteai sa ai o oră sau două poate, în care să lucrezi neîntrerupt la ceva. Când lucrezi de acasă ai şi dezavantaje precum: eşti mereu acasă, mereu online, mereu ai laptop-ul sau telefonul la îndemână”, a declarat acesta.
Pe de altă parte, cei care lucrează remote au şi o serie de avantaje: în timpul serviciului se pot ocupa şi treburile gospodăriei.
„Cu o mână găteşti ceva, iar cu cealaltă răspunzi la un whatsapp de serviciu sau la un e-mail”, a remarcat Pantiş.
Dincolo de plusuri şi minusuri, în timpul pandemiei tendinţa tot mai multor companii este să încurajeze lucrul de acasă.
„Tot mai mulţi oameni, care pot lucra de acasă, vor lucra de acasă”, a mai spus Pantiş.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe