- Home
- Social
- (16.07.2020, 13:24)
- Mihaela Milea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât mai rezişti să lucrezi de acasă?
- Multinaţionalele le permit angajaţilor să lucreze de acasă până la finalul anului
- Datele statistice arată că angajaţii care muncesc de acasă îşi pierd din productivitate
- În acelaşi timp, angajaţii nu reuşesc să facă pauze, atunci când lucrează de acasă
Urmărește
937 afișări
Munca de acasă Foto: Profimedia
Majoritatea multinaţionalelor din România şi-au anunţat angajaţii că vor lucra de acasă până la finalul anului. Criza coronavirusului a accelerat tendinţa muncii remote, iar companii precum Twitter sau Facebook cochetează cu ideea de a-şi lăsa angajaţii să lucreze de acasă pentru totdeauna.
Cu toate acestea, în trecut, firme precum Yahoo sau IBM şi-au rechemat angajaţii care lucrau remote înapoi la birouri, pentru că nu aveau aceeaşi productivitate.
În România, opt din zece companii permit angajaţilor să lucreze de acasă, iar unele companii IT deja au anunţat că nu-şi vor mai chema angajaţii înapoi la birou. Pentru Andrei, angajat în IT, munca de acasă a devenit mai degrabă o sesiune continuă de sedinţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Acesta a explicat de ce munca de acasă nu îi prieşte.
„În principiu, pentru că sunt tată, am doi copii şi mi-e destul de greu să mă concentrez. N-am un birou dedicat acasă. Te aşezi la birou şi nu te mai ridici atât de des, nu mai sunt acele mici chit-chat-uri, discuţii, nu mai ieşi la masă. Work shop-urile nu mai funcţionează la fel online, faţă de ce puteam să facem face to face”, a spus Andrei.
Trainerul şi antreprenorul Octavian Pantiş a pus în balanţă avantajele şi dezavantajele joburilor remote.
„Atunci când eşti la birou, te poţi concentra mai uşor. N-ai copiii lângă tine. De la serviciu nu vii acasă pentru orice fleac. Deci, acolo te concentrai mai mult, puteai sa ai o oră sau două poate, în care să lucrezi neîntrerupt la ceva. Când lucrezi de acasă ai şi dezavantaje precum: eşti mereu acasă, mereu online, mereu ai laptop-ul sau telefonul la îndemână”, a declarat acesta.
Pe de altă parte, cei care lucrează remote au şi o serie de avantaje: în timpul serviciului se pot ocupa şi treburile gospodăriei.
„Cu o mână găteşti ceva, iar cu cealaltă răspunzi la un whatsapp de serviciu sau la un e-mail”, a remarcat Pantiş.
Dincolo de plusuri şi minusuri, în timpul pandemiei tendinţa tot mai multor companii este să încurajeze lucrul de acasă.
„Tot mai mulţi oameni, care pot lucra de acasă, vor lucra de acasă”, a mai spus Pantiş.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36