- Home
- Social
- BUCURESTI, (25.09.2019, 19:37)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât plătesc studenţii pentru un loc la cămin în Bucureşti. Condiţiile de cazare în cele mai mari centre universitare din Capitală | FOTO
Trei dintre cele mai mari universităţi din Capitală, ASE, Universitatea Bucureşti şi Politehnica, se pregătesc să-şi primească studenţii cu mii de locuri de cazare în cămine - unele recent amenajate. Tarifele practicate nu depăşesc suma de 350 lei.
Urmărește
5780 afișări
Tarifele şi condiţiile de cazare în căminele celor mai mari universităţi din Bucureşti. Cât plătesc studenţii Cât plătesc studenţii pentru chirii în centrele universitare şi cum s-ar putea acestea ieftini Care sunt tarifele şi condiţiile de cazare în căminele celor mai mari universităţi din Bucureşti
În cele 13 cămine de care dispune Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) este disponibil un număr de 4.988 locuri de cazare.
Dintre acestea, pentru studenţi sunt alocate 4.640 de locuri şi în jur de 350 sunt pentru cadrele didactice. Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a precizat că numărul de locuri cuprinde şi locurile pentru doctoranzi. În ceea ce priveşte preţul de cazare, estimarea pentru prima lună indică suma de 250 de lei, însă poate varia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
„Depinde de cămin, pentru că noi luăm consumurile pentru fiecare cămin, avem o evidenţă a cheltuielilor şi scădem subvenţia, împărţim la numărul de studenţi şi rezultă regia de cămin, pentru că noi nu facem profit”, a precizat rectorul ASE.
Istudor subliniază că regia de cămin este uşor mai mare la căminele noi, însă că nici aici nu depăşeşte 220-250 lei maximum pentru studenţii de la buget: „Cei de la taxă nu au subvenţie şi plătesc puţin mai mult 250-300, maximum 350 avem din datele noastre statistice”.
Preţurile de cazare sunt influenţate şi de anotimp - costurile sunt mai mari iarna, când taxa creşte cu 15-20%. În majoritatea căminelor sunt câte patru studenţi în camera, dar sunt şi clădiri ale ASE care găzduiesc câte doi sau trei studenţi în cameră.
Istudor a declarat că solicitările de cazare au scăzut anul acesta: „Nu am mai avut atât de multe ca în anii precedenţi. Atunci aveam foarte multe, nu satisfăceam decât undeva între 56-60% din cereri, anul acesta am satisfăcut cam 90% din cereri. Au fost peste 5.000 de solicitări, 5.500 de solicitări pe 4.900 de locuri. (...) Au fost perioade în care am avut şi 42.000 de studenţi. Acum avem 23.056 studenţi la licenţă, masterat, doctorat. Ei mai merg şi la gazdă. Este o reducerea continuă a numărului de cereri. Cred că este legat şi de faptul că doresc şi un alt confort”.
Repartizarea locurilor în camerele de cămin se realizează echilibrat, spune rectorul, care a precizat alocarea se realizează în funcţie medii, cazuri sociale sau cazuri medicale.
„Noi avem metodologie şi repatizăm echilibrat locurile, avem o cheie de control, de repartizare, studenţii bugetaţi din provincie. Avem numărul de locuri, facem pondere a studenţilor care vin din provincie, nu avem voie să-i cazăm pe cei din Bucureşti decât cu aprobarea prorectorului sau a mea. (…) Împărţim locurile, după care criteriul principal este media. Împărţim pe facultăţi, în cadrul facultăţilor împărţim pe programe de studii şi în cadrul programelor de studii pe an. Echilibrăm toţi anii”, explică rectorul.
13.000 de locuri de cazare la Politehnica Bucureşti
Purtătorul de cuvânt al Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), Cornel Chira, a precizat, pentru MEDIAFAX, că unitatea dispune de peste 13.000 de locuri de cazare în acest an.
Toti studenţii care fac cereri de cazare primesc locuri, dar „cu specificatia că se începe cazarea cu anul I – după care se ocupă în funcţie de performanţa academică”, spune acesta.
În ceea priveşte preţurile, în căminele cu două locuri în cameră, taxa de cazare este de 290 lei/persoană, pentru căminele cu două locuri în cameră + TV + frigider şi baie proprie, 290 lei, în timp ce în celelalte cămine, cu patru locuri în cameră + baie , taxa e de 200 lei/lună.
Politehnica dispune de 31 de cămine, iar 6 dintre ele sunt reabilitate complet. Toate căminele au fost igienizate şi mobilierul a fost schimbat, acolo unde a fost necesar, a spus reprezentantul Universităţii.
4.400 de locuri de cazare şi pentru studenţii Universităţii din Bucureşti (UB)
Pentru anul universitar 2019-2020, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor săi un număr de aproximativ 4.400 de locuri de cazare, în căminele Gaudeamus, Poligrafie, Stoian Militaru, Fundeni, Leu C, precum şi în Complexurile Grozăveşti, Mihail Kogălniceanu, Theodor Pallady şi Măgurele, au precizat reprezentanţii Universităţii din Bucureşti (UB) pentru MEDIAFAX.
În ceea ce priveşte tarifele de cazare în căminele Universităţii din Bucureşti pentru perioada octombrie-decembrie 2019, acestea variază, potrivit reprezentanţilor UB, între 130 şi 400 de lei, în funcţie de cămin şi de situaţia persoanei cazate - student la buget, student la taxă, student al altei universităţi, angajat UB etc.
Universitatea din Bucureşti dispune de un număr de 18 cămine.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Maşină răsturnată într-o prăpastie din Munţii Apuseni: Jandarmii montani au salvat o familie cu un copil | FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe