Cât te costă să te tratezi în străinătate

Pacienţii români asiguraţi în România se pot trata în alte ţări ale Uniunii Europene şi asta pentru că există două tipuri de servicii decontate. În plus, pacienţii pot avea acces şi la intervenţii care nu sunt posibile în ţară, informează www.incont.ro.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Cât te costă să te tratezi în străinătate

Cât te costă să te tratezi în străinătate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Statul român decontează tratamentul românilor în străinătate în funcţie de mai multe criterii. Astfel, prin CNAS este decontat tratamentul celor care călătoresc. În acest sens, există un card european de sănătate care este valabil şase luni. Ce poţi deconta cu el? Vei beneficia de asistenţă medicală de urgenţă pe baza acestuia.

În acelaşi timp, Ministerul Sănătaţii are un program special pentru intervenţiile extrem de grave pentru care nu există tratament în România.

Există şi posibilitatea ca pacientul să-şi plătească tratamentul şi spitaliazarea într-una din clinicile din străinătate şi apoi statul să-i deconteze banii. Însă i se decontează doar suma aferentă unor servicii medicale din România.

Citeşte mai multe despre decontarea tratamentului în străinătate pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici