Catacombele de sub Biserica Ursulinelor din Sibiu pot fi vizitate

Publicul este invitat să exploreze singurele catacombe cunoscute din Sibiu, situate sub Biserica Ursulinelor, unde pot vedea morminte ale măicuiţelor şi slujitorilor fostei mănăstiri.

Urmărește
635 afișări
Imaginea articolului Catacombele de sub Biserica Ursulinelor din Sibiu pot fi vizitate

Catacombele de sub Biserica Ursulinelor din Sibiu pot fi vizitate

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, în colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia şi Parohia Greco-Catolică din Sibiu, lansează un proiect interesant ce vizează explorarea istoriei oraşului.

Începând cu 7 septembrie 2024, vizitatorii SCAF – Festivalul Internaţional de Artă Contemporană de la Sibiu vor putea explora catacombele subterane ale Bisericii şi Mănăstirii Ursulinelor, singurele de acest tip cunoscute în oraş.

În catacombe, care se află sub biserică, se află mormintele măicuţelor şi slujitorilor fostei mănăstiri, care datează încă din secolul al XV-lea, când biserica a fost iniţial construită de călugării dominicani.

Vizitele se vor desfăşura zilnic, la orele 12, 15 şi 17, în grupuri restrânse de maxim 10 persoane, iar costul unui bilet este de 25 de lei.

Subsolul Bisericii Ursulinelor a fost folosit de-a lungul timpului pe post de adăpost antiaerian şi spital de război.

Proiectul urmăreşte să aducă în atenţia publicului monumentele sibiene uitate şi să contribuie la conservarea lor pentru generaţiile viitoare, informează Muzeul Naţional Brukenthal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici