Cătălin Chelu, acuzat de sindicaliştii de la Electroargeş că şi-a însuşit dividende de 2,7 mil. lei
Omul de afaceri Cătălin Chelu este acuzat de sindicaliştii de la Electroargeş Curtea de Argeş, unde este principal acţionar, că a încasat dividende de 2,7 milioane de lei, deşi Adunarea Generală a Acţionarilor a decis ca tot profitul din 2010 să fie investit pentru a susţine activitatea societăţii.
Cătălin Chelu, acuzat de sindicaliştii de la Electroargeş că şi-a însuşit dividende de 2,7 mil. lei (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Sindicaliştii de la Electroargeş Curtea de Argeş vor protesta, joi, în curtea instituţiei faţă de această situaţie, acuzându-l pe Cătălin Chelu că a încălcat deciziile Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), se arată într-un comunicat de miercuri al Confederaţiei "Cartel Alfa".
Membrii Sindicatului Salariaţilor Electroargeş Curtea de Argeş spun că vor protesta pentru că, deşi Adunarea Generală a Acţionarilor a decis ca profitul integral pentru anul 2010 să fie investit pentru a susţine activitatea societăţii, Cătălin Chelu şi-a încasat dividendele.
"Suma ridicată de Cătălin Chelu este de 2.700.000 de lei, prin aceasta el încălcând decizia AGA", susţin sindicaliştii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Liderii de sindicat de la Electroargeş au semnalat DIICOT Piteşti faptul că profitul Electroargeş capătă o altă destinaţie decât cea decisă de AGA.
Mai mult, potrivit sindicaliştilor, o altă sumă importantă de bani din profitul Electroargeş a fost virată, contrar deciziei AGA, către o altă firmă, unde Cătălin Chelu este acţionar principal.
"Mulţi dintre lucrătorii de la Electroargeş sunt acţionari la întreprinderea la care muncesc, iar interesul lor a fost acela de a susţine activitatea economică a întreprinderii prin reinvestirea profitului realizat în 2010, siguranţa locului de muncă fiind mai importantă decât încasarea dividendelor", susţin sindicaliştii.
Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu este judecat în dosarul "mită la MAI", fiind acuzat că ar fi încercat să-l mituiască pe chestorul Dan Valentin Fătuloiu cu un milion de euro în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care este cercetat.
Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunţat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu. În 19 noiembrie 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat un flagrant delict în cazul lui Cătălin Chelu, care a avut loc în parcarea de lângă Ministerul de Interne.
În 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, la scurt timp după scandalul privind mita de un milion de euro, propusă în cabinetul ministerial şi dată în parcarea MAI.
Potrivit Ziarului Financiar, valoarea de piaţă a producătorului de aspiratoare Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) s-a redus pe Bursă de trei ori de la finele lunii octombrie a anului trecut, moment la care în acţionariatul companiei a intrat omul de afaceri Cătălin Chelu.
Scăderea acţiunilor a venit în contextul în care Chelu nu a lansat ofertă de preluare obligatorie, a decis să nu distribuie dividende din profitul realizat în 2010, iar la începutul lunii mai a convocat AGA pentru a aproba majorarea capitalului social.
La finele lui octombrie 2010, două firme controlate de Cătălin Chelu, Portavon şi Materra Com, ambele din Galaţi, au cumpărat pachete de 29,6%, respectiv 5,8% din acţiunile Electroargeş, în urma unor investiţii care s-au ridicat la circa 13 mil. lei şi evaluau compania la circa 37 mil. lei (8,8 mil. euro).
Imediat după tranzacţii, acţiunile ELGS au fost transferate de pe RASDAQ la categoria a II-a a BVB, iar după reluarea tranzacţionării acestea au scăzut puternic.
Scăderea acţiunilor Electroargeş s-a accentuat în luna martie, după ce omul de afaceri a decis să nu mai distribuie dividende, deşi conducerea societăţii publicase deja pe Bursă convocatorul AGA care prevedea distribuirea unui dividend brut de 0,1191 lei/acţiune. Convocatorul a fost modificat, iar acţiunile Electroargeş s-au prăbuşit pe Bursă cu 30% în câteva zile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO