- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cătălin Voicu ar fi primit o casă de la Marius Locic şi ar fi făcut presiuni asupra lui Vanghelie
Senatorul Cătălin Voicu ar fi primit un apartament de la Marius Locic şi ar fi făcut presiuni asupra primarului Marian Vanghelie, pentru promovarea intereselor lui Locic, reiese din documentul DIICOT prin care dosarul de siguranţă naţională în cazul lui Voicu a fost declinat DNA pentru cercetări.
Cătălin Voicu ar fi primit o casă de la Marius Locic şi ar fi făcut presiuni asupra lui Vanghelie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
În noiembrie 2009, fostul adjunct al procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Cătălin Borcoman, a întocmit o rezoluţie de declinare, la Direcţia Naţională Anticorupţie, a dosarului în care faţă de senatorul Cătălin Voicu, membru al comisiei pentru Apărare din Senat, s-au făcut cercetări în legătură cu presupuse infracţiuni ce "periclitau siguranţa naţională".
În documentul citat, aflat în volumele de urmărire penală transmise de DNA instanţei supreme - care judecă procesul de fapte de corupţie al senatorului - procurorul Borcoman nota că în dosarul DIICOT senatorul a fost cercetat pentru că "în virtutea prerogativelor conferite de funcţia de senator, vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică, şi Siguranţa Naţională din cadrul Senatului României, deţine date şi informaţii clasificate «secret de stat» pe care le diseminează unor persoane ce nu au dreptul de a le cunoaşte".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
În continuare, anchetatorul nota că "în fapt, la 30 august 2009, Voicu a discutat cu Marius Locic, informându-l că Serviciul Român de Informaţii (SRI) îl monitorizează".
"Potrivit senatorului, documentele SRI fac referire la faptul că Marius Locic a cedat gratuit un apartament către Cătălin Voicu şi acesta exercita constant presiuni asupra primarului Marian Vangelie pentru promovarea intereselor omului de afaceri", se mai arată în rezoluţia DIICOT.
Referitor la această situaţie, reieşită din afirmaţiile celor vizaţi, procurorii DIICOT nu au făcut referiri suplimentare şi la dosarul de la instanţa supremă nu există alte date privind afirmaţia senatorului Voicu surprinsă în investigaţia SRI.
Totodată, procurorul DIICOT - care a decis închiderea dosarului privind faptele la siguranţa naţională şi declinarea lui la DNA pentru cercetarea unor fapte de corupţie - mai notează în documentul citat că "din analizarea sesizării primite şi actele premergătoare efectuate rezultă într-adevăr indicii privind transmiterea unor informaţii clasificate secrete de stat de către Cătălin Voicu lui Marius Locic", dar "în concret, comunicarea informaţiilor menţionate în speţă, chiar dacă acestea se înscriu în sfera informaţiilor clasificate, nu periclitează siguranţa naţională, fiind informaţii punctuale ce privesc posibilitatea ca o persoană fizică să fie cercetată penal".
"Aceste informaţii sunt însă de natură a pune pe cel care le emite într-o poziţie de superioritate faţă de cel care le receptează şi îi creează primului oportunitate", se mai arată în documentul citat.
Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a stabilit pentru marţi judecarea recursului făcut de procurorii anticorupţie împotriva deciziei din 11 mai a Secţiei Penale a aceleiaşi instanţe, prin care s-a decis eliberarea senatorului Cătălin Voicu şi ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara, impuse omului de afaceri Costel Căşuneanu, în dosarul în care aceştia sunt judecaţi pentru corupţie.
În cazul senatorului Cătălin Voicu, Secţia Penală a instanţei supreme decide pentru a treia oară eliberarea acestuia din arest, primele două decizii fiind casate ca urmare a admiterii contestaţiilor făcute de procurorii anticorupţie la Completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.
Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv din 30 martie 2010, este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, alături de fostul judecător al ICCJ Florin Costiniu şi de omul de afaceri Costel Căşuneanu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:44
-
astăzi, 19:35