Câte persoane de peste 55 de ani s-au programat la vaccinarea cu AstraZeneca în 24 de ore

  • 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, după ridicare restricţiei de vârstă.
  • Interdicţia a fost ridicată ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice, a experienţei şi deciziilor altor state europene, precum şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
  • Vaccinul AstraZeneca a fost al treilea ser împotriva COVID-19 aprobat de UE.
Urmărește
829 afișări
Imaginea articolului Câte persoane de peste 55 de ani s-au programat la vaccinarea cu AstraZeneca în 24 de ore

Foto: Profimedia

Autorităţile anunţă că din momentul ridicării restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Autorităţile au luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, au anunţat, luni, reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„În urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, a anunţat, luni, CNCAV.

Măsura vine ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice, a experienţei şi deciziilor altor state europene, precum şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulţilor cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi şi globule albe specializate care acţionează împotriva virusului, oferind astfel protecţie împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză”, a arătat sursa citată.

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului şi a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea ser împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici