Câte radare mobile sunt pe străzi şi cum să te fereşti de ele
Poliţiştii fac bani mulţi numai cu radarele de pe DN 1: circa 20.000 de euro într-o singură zi, din amenzile date şoferilor prea grăbiţi. Dar dincolo de radarele fixe, despre care ne ajută destul de mult să ştim unde sunt localizate, mai există şi cele mobile, care se plimbă nestingherite pe străzi, în plin trafic, şi care te pot "prinde" foarte rapid! Ştii cât de performante sunt?
Câte radare mobile sunt pe străzi şi cum să te fereşti de ele (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
Oficialii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au declarat că "echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele, pot fi utilizate şi pentru modul de lucru "în mişcare"."
Acest lucru înseamnă că radarele te pot prinde şi dacă stau pe loc, undeva la marginea drumului, dar şi dacă sunt printre maşini şi te întâlneşti cu ele brusc în trafic, aşa că ai mare grijă.
Oficialii IGPR au mai explicat că dacă nu depăşeşti cu peste 10 km/h viteza legală ai foarte mari şanse să scapi doar cu un avertisment şi nu cu o amendă usturătoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
"La art. 108 din acelaşi act normativ este prevăzută sancţiunea amenzii, defalcat, pentru depăşirea cu valori cuprinse între 10-20 km/h şi până la 41-50 km/h, a vitezei maxime admise, pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul", au subliniat oficialii IGPR.
Poate ar fi util să ştii şi câte radare are Poliţia în fiecare zi pe străzi?
"Poliţia Română acţionează zilnic, în medie, cu 8 echipamente video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, la nivelul fiecărui judeţ, în schimburi, în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi perioada din zi/săptămână, valorile de trafic, condiţiile meteo, etc", au mai punctat reprezentanţii IGPR.
Citeşte mai multe despre cum să te fereşti de radare mobile şi amenzi pe www.incont.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO