- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Catedrala Patriarhală va avea clopote noi, fabricate în Austria
Catedrala Patriarhală va avea cinci clopote noi, care vor fi realizate la Innsbruck, în Austria, acolo unde funcţionează una dintre cele mai vechi fabrici de profil din Europa.
Catedrala Patriarhală va avea clopote noi, fabricate în Austria (Imagine: Mediafax Foto)
Noile clopote au fost sfinţite în 23 iulie, chiar în momentul turnării, de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Fabrica din Innsbruck a fost construită în 1599 şi este una din cele mai vechi din Europa, informează agenţia de ştiri a Patriarhiei, Basilica. Clopotele construie aici sunt armonizate după un secret păstrat de 14 generaţii de familia Grassmayr şi pot reproduce mai multe melodii.
Funcţionarea clopotelor, care vor fi aşezate pe Dealul Patriarhiei, va fi supravegheată de un computer cu receptor GPS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Clopotele construite la fabrica din Innsbruck sunt întâlnite în peste 100 de ţări ale lumii şi sunt făcute dintr-un aliaj de bronz, cupru şi staniu, încălzit şi turnat la o temperatură de 1.150 de grade.
Noile clopote vor fi montate în anul în care se împlineşte un secol de la terminarea lucrărilor la Palatul Patriarhiei. Clădirea a fost înălţată între anii 1907-1908, pe locul imobilului destinat Adunării Deputaţilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti.
În prezent, la Palatul Patriarhiei se desfăşoară lucrări de restaurare a cupolei şi se reface sistemul de iluminare al acesteia.
Restaurarea cupolei a fost obligatorie pentru că se afla într-un stadiu avansat de degradare. La refacerea cupolei va fi folosită sticlă stratificată, pentru a nu existat pericolul ca, în timp, să se spargă.
Palatul Patriarhiei a fost construit după planurile unor arhitecţi renumiţi din epocă, fiind prima structură de beton armat din ţară. În anul 1996, imobilul care găzduia Camera Deputaţilor a fost redat Patriarhiei Române, găzduind, de atunci, numeroase congrese internaţionale şi naţionale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate