- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.01.2021, 17:02)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Categoriile de persoane care pot fi vaccinate la domiciliu, fără programare, în etapa a doua
Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile sunt vaccinate în etapa a doua, a stabilit, joi, Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Urmărește
9853 afișări
Categoriile de persoane care sunt vaccinate la domiciliu, fără programare, în etapa a doua
În conformitate cu prevederile documentului emis de CNCAV, reprezentanţii direcţiilor de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale întocmesc listele cu persoanele de la domiciliu care sunt dializate, imobilizate sau nedeplasabile, la domiciliu şi care doresc să fie vaccinate. Listele se întocmesc împreună cu asistenţii personali ai acestora (dacă au) şi cu membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.
Totodată, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor trebui să colaboreze cu structurile de asistenţă socială, iar listele întocmite vor fi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), respectiv al Centrului Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CMBCCI), pentru a se începe procesul de vaccinare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Nucleul de coordonare va stabili traseele, logistica şi personalul necesare, pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât şi membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.
Vaccinarea se va putea face prin echipe de vaccinare mobile, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe; prin solicitarea echipajelor de consultaţii la domiciliu ale serviciilor de ambulanţă, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacităţii operative.
De asemenea, potrivit Instrucţiunii, centrele de dializă au obligaţia să faciliteze accesul la vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pacienţii aflaţi în tratament.
Vaccinarea pacienţilor se va realiza fie înainte, fie (preferabil) imediat după efectuarea şedinţei de dializă, (astfel încât intervalul de timp de aşteptare pentru vaccinare să fie redus la minimum).
Programarea pacienţilor se poate efectua conform procedurilor în vigoare, preferabil de către personalul medical din centrul de dializă pentru a se asigura respectarea arondării centrelor de dializă la centrele de vaccinare. În cazul în care personalul din centrul de dializă nu reuşeşte programarea prin platforma de vaccinare, va comunica direct cu centrul de vaccinare şi va transmite lista pacienţilor care se vaccinează cu 48 de ore înainte de ziua vaccinării; în această situaţie, pacienţii dializaţi vor fi vaccinaţi fără programare şi înregistraţi direct in RENV.
În baza listei de pacienţi dializaţi, centrul de vaccinare va solicita suplimentarea numărului de doze de vaccin.
Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile, cât şi persoanele dializate pot fi vaccinate fără programare pe platformă şi se înregistrează în RENV la momentul revenirii echipelor mobile de vaccinare în centrul de vaccinare fix sau imediat după vaccinare, după modelul persoanelor din instituţii rezidenţiale, potrivit CNCAV.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe