Video Câteva sute de persoane, la marşul „Împreună pentru siguranţa femeilor! ” | FOTO, VIDEO

Câteva sute de persoane participă, sâmbătă, la marşul „Împreună pentru siguranţa femeilor!”, manifestanţii solicitând modificarea Codului Penal pentru condamnarea tuturor formelor de violenţă ale bărbaţilor împotriva femeilor.

Urmărește
492 afișări

Manifestanţii au venit cu pancarte cu mesaje precum "Mâine poate fi prea târziu", "Violenţa nu are culoare", "Stop violenţei domestice", "Scoatem la iveală şi oprim violenţa ascunsă în familii", "Dacă bătaia e ruptă din rai, atunci iubirea de unde vine?".

Ei cer modificarea legislaţiei în conformitate cu Convenţia de la Istanbul ratificată de România în 2016, introducerea de urgenţă a ordinului de protecţie provizoriu, emis de Poliţie imediat după constatarea faptei de violenţă, care să asigure o protecţie reală şi rapidă, modificarea de urgenţă a Codului Penal astfel încât cercetarea agresorilor să continue chiar dacă victima îşi retrage plângerea, înfiinţarea unor centre specializate pentru cazurile de violenţă sexuală, cu personal specializat, care să acţioneze în interesul victimelor, prin consiliere psihologică şi consiliere legală şi alocarea de resurse la nivel local şi naţional pentru aplicarea tuturor măsurilor de protecţie corespunzătoare.

"Vrem ca femeile şi fetele să fie în siguranţă acasă, în spaţiile publice, la locul de muncă, în şcoli şi în universităţi. Pentru că una din patru femei din România a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său (FRA, 2014). Pentru că 90% dintre victimele care cer ordin de protecţie sunt femei. Pentru ca în fiecare săptămână este înregistrat un caz în care o femeie este violată în familie, iar la fiecare 4 zile este înregistrat un caz în care o minoră este violată în familie. Pentru că un sfert din omorurile înregistrate într-un an au loc în familie. Pentru că în prezent doar 34 de agresori sunt condamnaţi definitiv în raport cu 18.683 de fapte de violenţă în familie (Art. 199, Cod Penal) sesizate în 2016. Pentru că sexismul, rasismul, clasismul, homofobia sunt încă obstacole cu care trebuie să se confrunte femeile atunci când vor să reclame agresiunile şi abuzurile", se arată pe pagina de socializare a evenimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici