- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câteva zeci de angajaţi de la administraţiile financiare din Capitală au venit la Ministerul de Finanţe
Câteva zeci de angajaţi de la administraţiile financiare din Capitală s-au adunat, marţi, pe trotuarul din faţa clădirii Ministerului Finanţelor, după ce au aflat de protestele colegilor lor, nemulţumiţi de modul de acordare a stimulentelor.
Câteva zeci de angajaţi de la administraţiile financiare din Capitală au venit la MFP (Imagine: Bogdan Iordache/Arhiva Mediafax Foto)
Nemulţumirile lor sunt aceleaşi cu cele exprimate săptămâna trecută, în plus ei declarându-se dezorientaţi de informaţiile legate de stimulente.
"Am înţeles că s-au făcut nişte liste, care însă nu au fost acceptate. Unele din ele au fost întoarse, nu ştim motivele. Cert este că nu se respectă înţelegerea avută", a spus una dintre femeile venite în faţa Ministerului de Finanţe, care a refuzat să se recomande şi a spus doar că este "un angajat din control".
Cei prezenţi au refuzat să discute cu presa sau să fie filmaţi, precizând că şi aşa se consideră "expuşi".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
"Nu ştim să vă spunem dacă mai urmează un protest ca cel de săptămâna trecută. Nu putem spune că oamenii din sistem sunt revoltaţi", a concis femeia.
Accesul jurnaliştilor în sediul Ministerului de Finanţe este complet interzis, toate intrările în clădire fiind păzite de janbdarmi, inclusiv cele dinspre instituţiile aflate în vecinătate, cu care Ministerul de Finanţe are culoare interioare comune.
În faţa Ministerului Finanţelor au venit şi mai mulţi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, îmbrăcaţi în civil, precum şi câţiva jandarmi în uniformă.
Aproximativ o sută de angajaţi din Ministerul de Finanţe au oprit activitatea, marţi, pentru că au informaţii că nu-şi vor primi stimulentele promise, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), care a venit, la ora 16.00, la sediul MFP.
Oprescu a spus că ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, nu vrea să dea drumul la stimulente, chiar şi după stabilirea criteriilor, astfel că s-a deschis din nou conflictul.
"Am blocat lucrările comisiei pentru stabilirea stimulentelor pentru că ministrul refuză să respecte protocolul", a precizat Oprescu.
Şi preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a venit, marţi, la Ministerul de Finanţe, el spunând că a nu a organizat această acţiune, ci a fost chemat de către oameni.
Marica a precizat că protocolul încheiat de SNFP cu Ministerul Finanţelor nu este funcţional, pentru că nu poţi centraliza oamenii "ca la cooperativă". El a reafirmat că trebuie acordate stimulentele pentru toţi angajaţii din Finanţe, nu doar pentru unii.
Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, marţi, după ce angajaţii Ministerului de Finanţe au reluat protestul din cauza stimulentelor, că, de fapt, aceştia se bucură pentru că s-a adoptat un amendament la OUG 1/2010 privind stimulentele acordate bugetarilor.
Referitor la problema acordării stimulentelor pe lunile august şi septembrie, Blejnar a arătat că în multe situaţii listele privind performanţele angajaţilor nu au fost încă definitivate pentru că nu au venit din teritoriu
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, marţi, la Parlament, că va merge să discute cu angajaţii nemulţumiţi ai ministerului, precizând că vor primi stimulente cei care îndeplinesc criteriile de performanţă.
"Cred că sunt anumiţi colegi nemulţumiţi pentru că repartizarea nu se poate face uniform pentru toţi colegii. Eu o să mă duc să discut să vedem care este problema, pentru că acea comisie a analizat, dacă sunt nemulţumiri vom reanaliza listele respective. Nu putem să fim de acord să nu respectăm criteriile de performanţă", a spus ministrul Finanţelor.
Întrebat despre faptul că nu ar exista fonduri pentru acordarea acestor stimulente şi că doar 66% din angajaţi ar putea primi banii, Ialomiţianu a spus că sunt structuri ale administraţiei fiscale care nu au realizat fond de stimulente.
"Sunt structuri ale administraţiei fiscale ce nu au realizat fond de stimulente, mă refer şi la vamă şi la alte structuri. Aceia care nu au constituit fond de stimulente nu pot primi, înseamnă că nu au rezultate", a precizat Ialomiţianu.
Între sindicate şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ANAF au avut loc mai multe runde de negocieri privind acordarea stimulentelor. La ultima, cea de sâmbătă, a participat doar liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, care a şi semnat un protocol privind acordarea acestor drepturi băneşti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
astăzi, 12:59
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina