Căutările celor doi marinari dispăruţi după accidentul de pe Dunăre au fost sistate

Căutările celor doi marinari dispăruţi în zona unde a avut loc accidentul de pe Dunăre în urma căruia un şlep s-a scufundat au fost sistate, sâmbătă la prânz, din cauza curenţilor puternici, în zonă urmând să fie adusă o platformă şi scafandri de la Galaţi, cu echipamente mai performante.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Căutările celor doi marinari dispăruţi după accidentul de pe Dunăre au fost sistate

Căutările celor doi marinari dispăruţi după accidentul de pe Dunăre au fost sistate

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Antonel Tănase, a declarat, pentru MEDIAFAX, că din cauza curenţilor foarte puternici din zona unde s-a scufundat şlepului Andreea, căutările celor doi marinari dispăruţi au fost sistate, sâmbătă la prânz, urmând să fie reluate în condiţii mai bune cel târziu duminică dimineaţa, când la locul accidentului va fi adusă o platformă.

Antonel Tănase a mai spus că şlepul Andreea a fost localizat şi balizat la 3,5 metri adâncime, traficul fiind reluat în totalitate pe Dunăre.

Subprefectul judeţului Călăraşi Cornel Coman a declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre scafandrii care îi căutau pe cei doi marinari dispăruiţi s-a prins într-o sfoară de la baliza amplasată la locul accidentului. Acesta a fost ajutat de un alt scafandru care a tăiat sfoara şi l-a eliberat.

Marinarii dispăruţi au fost căutaţi de trei scafandri aduşi de la Constanţa, pentru depistarea acestora fiind folosite o sondă cu ultrasunete şi un GPS, a precizat Coman.

Căutările celor doi marinari vor continua, în zonă urmând să vină alţi scafandri cu echipamente mai performante, de la Galaţi şi să fie adusă o platformă mai grea, care să fie mai stabilă, a mai spus subprefectul de Călăraşi.

Acesta a adăugat că este posibil ca cele două persoane date dispărute să fie prizoniere în compartimentele etanşe ale navei, iar dacă au avut aer şi nu s-a instalat hipotermia, ar putea fi găsiţi în viaţă.

Subprefectul a mai spus că zona în care s-a scunfundat nava este foarte accidentată, o parte a navei fiind la trei metri, iar alta la opt metri, iar curenţii sunt foarte puternici, acolo fiind o parte din zidurile Cetăţii Vicina, ceea ce îngreunează căutările marinarilor.

Circulaţia pe Dunăre a fost reluată în condiţii normale

Circulaţia pe Dunăre a fost reluată în condiţii normale, sâmbătă după-amiază, pentru toate tipurile de nave, în zona kilometrului 356. Autorităţile navale susţin că toate tipurile de nave se pot deplasa în condiţii de deplină siguranţă prin zonă.

"În urmă cu jumătate de oră (14.30, faţă de momentul discuţiei telefonice - n.r.), a fost reluată circulaţia în zona km 356. A fost balizat locul în care e scufundată nava, iar şenalul navigabil a fost limitat la 120 de metri, faţă de 150, cât are în mod normal. Este o distanţă suficientă cât să asigure un trafic în condiţii foarte bune, fără restricţii", a declarat telefonic, la ora 15.00, Florin Mihalache, directorul Serviciului Căi Navigabile din cadrul Administraţiei Fluviale "Dunărea de Jos" Galaţi.

O parte a echipajului convoiului austriac Linz 2 a fost audiat deja de procurorii

O parte a echipajului convoiului austriac Linz 2, implicat în accident, a fost audiat deja de procurorii de la Parchetul Tribunalului Galaţi, secţia Fluvială şi Maritimă.

Doi dintre cei şapte sârbi care formează echipajul convoiului austriac Linz 2 au fost audiaţi de procurorii gălăţeni, alături de patronul şlep-motorului scufundat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici