- Home
- Social
- REŞIŢA, (28.06.2019, 12:59)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Caz similar cu al Sorinei: Fetiţă adoptată în Timişoara va fi despărţită de familia care a crescut-o
O fetiţă de şapte ani, cu probleme medicale, luată în plasament în 2013 de către un asistent maternal din oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin, este pe punctul de a fi despărţită de cei care au crescut-o după ce a fost finalizată procedura de adopţie în cazul unei familii din Timişoara.
Urmărește
1249 afișări
Caz similar cu al Sorinei: Fetiţă adoptată în Timişoara va fi despărţită de familia care a crescut-o
Gabriela, fetiţa în vârstă de şapte ani, a fost luată în plasament de către un asistent maternal din oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin, în anul 2013. Fetiţa s-a născut cu mai multe probleme de sănătate, astfel că s-a aflat pe lista copiilor greu adoptabili. Doar anul acesta, o familie din Timişoara s-a arătat interesată să o adopte, procedura fiind definitivată recent.
Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin, Elena Amzoi, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că asistentul maternal se opune ca fetiţa să fie adoptată, deşi a fost primul întrebat dacă vrea să o adopte în urmă cu câţiva ani, însă a refuzat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„Eu pot să vă spun că DGASPC Caraş-Severin a urmat calea legală în toată procedura de adopţie, începută în anul 2014. Asistentului maternal, am documente în sensul acesta, i s-a adus la cunoştinţă dacă doreşte să adopte copilul, pentru că are prioritate. Familia a spus că nu doreşte. În acest moment, refuză să dea copilul familiei adoptatoare. Sunt şi asistenţi maternali care înţeleg, sunt şi asistenţi maternali care nu înţeleg. Însă asistenţii maternali sunt primii care iau la cunoştinţă faptul că copiii trebuie daţi spre adopţie, sunt primii care sunt întrebaţi dacă vor să-i adopte şi ei spun că nu doresc, în ideea de a mai câştiga nişte bani (n.r. salariul de asistent maternal). Copilul aflat în grija asistentului maternal din Bocşa a fost din anul 2014 dat spre adopţie, doar că nimeni până în acest moment nu a fost interesat să-l adopte, pentru că este un copil greu adoptabil", a afirmat Elena Amzoi.
Asistentul maternal din Bocşa trebuie să o predea pe Gabriela în data de 3 iulie, pentru a fi adoptată de familia din Timişoara.
„Sorina” este cel mai cunoscut caz despre un copil crescut de asistenţi maternali şi adoptat, ulterior, după ce fetiţa a fost luată cu mascaţii, la sfârşitul săptămânii trecute, din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, copila fiind înfiată de o familie din America.
Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie.
Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.
Asistenta maternală care a avut grijă de fetiţa luată din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, susţinea că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Logodnica lui Radu Mazăre a depus dosarul pentru căsătorie la primărie/ DATA la care va avea loc „nunta”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20