VIDEO  Cazul ciudat al maşinilor „însărcinate” din China: automobilele fac burtă din pricina căldurii

Situaţie incredibilă în China, unde căldura mare provoacă un fenomen asupra unor maşini care, pe străzi, prezintă o burtă ciudată devenită virală în toată lumea.

Urmărește
4303 afișări
Imaginea articolului Cazul ciudat al maşinilor „însărcinate” din China: automobilele fac burtă din pricina căldurii

Cazul ciudat al maşinilor „însărcinate” din China: automobilele fac burtă din pricina căldurii

„Nu este o glumă! Maşinile produse în China rămân însărcinate când este prea cald”, scrie Jennifer Zeng, o reporteră larg urmărită în ţara ei, pe platforma X, postând câteva videoclipuri cu maşini parcate la soare.

Automobilele, de la diverşi producători, încep să se umfle chiar sub ochii celor care le filmează cu camera video.

Reţelele sociale au făcut restul, iar imaginile incredibile - surprinse pe străzile metropolelor chineze - fac înconjurul lumii.

Pe web se vorbeşte, pe jumătate în glumă, despre fenomenul „maşinilor însărcinate”, care pare să fie provocat de căldura mare care afectează Ţara Dragonului în această perioadă.

La bază există o explicaţie ştiinţifică şi are legătură cu căldura care caracterizează vara lui 2024 în China, unde la interior se atingeau temperaturi de 50 de grade încă din luna iunie.

Burţile apar din cauza unei probleme de construcţie, unele care privesc maşinile produse în China şi pe care se aplică o folie de protecţie - ca peste tot în lume.

Aparent, după lungi ore de expunere la temperaturi ridicate, zona începe să ia proporţii.

Peliculele folosite de producători – cele mai cunoscute sunt PPF (Paint Protection Film) – au capacitatea de a rezista la condiţii extreme, inclusiv la temperaturi ridicate, însă proprietarii ar trebui să le cureţe în mod regulat şi să evite detergenţii agresivi sau dispozitivele de curăţare cu presiune înaltă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici