- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.02.2016, 18:17)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul copiilor din Argeş - Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic
Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat, miercuri, că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic.
Urmărește
7521 afișări
Cazul copiilor din Argeş - Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)
Prezent la audierea ministrul Sănătăţii din Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a spus "că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic uremic".
"Au fost doar trei probe pozitive de E. enteropatogen, o variantă de E. Coli care produce frecvent îmbolnăviri la copii, boli diareice comune, necomplicate, specia respectivă neavând o patogenitate deosebită. La niciunul dintre copii nu s-a descoperi E. Coli Enterohemoragică, producătoare de toxină. Aceste probe pozitive au fost trimise la Cantacuzino pentru caracterizare moleculară şi identificare antigenică. În ciuda tehnicilor avansate folosite de colegii care au căutat tot ce e posibil tehnic pentru identificare, toate testele au fost negative, deci nici diagnosticul iniţial pus la Marie Curie nu a fost confirmat”, a detaliat doctorul Rafila.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Citeşte şi: DSP: 42 de copii din Argeş, internaţi în spitale cu infecţii digestive, doi transferaţi la Bucureşti
În ceea ce priveşte posibilitatea ca "de vină să fie vaccinurile", Rafila a spus că din cei 12 copii numai doi au fost vaccinaţi (unul cu vaccin hexavalent şi altul cu vaccin de prevenire a rubeolei). "Nu e nicio legătură între administrarea vaccinurilor şi apariţia acestui sindrom hemolitic uremic", a spus Rafila.
La rândul său, medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", a spus că din 2002, 60 de copii au fost trataţi până acum la „Marie Curie”, dintre care au murit cinci, fiind vorba de o mortalitate de 2,8%.
Doctorul Rafila a mai declarat că "boala diareică acută este o afecţiune care se poate diagnostica cu succes dacă testele sunt făcute cât mai curând posibil, înainte de administrarea antibioticelor".
"Boala diareică acută este una din afecţiunile infecţioase care se pot diagnostica cu succes din punct de vedere microbiologic, dacă produsul patologic e recoltat de la copil cât mai curând şi, de preferinţă, înainte de administrarea de antibiotice. Problema a fost, că a fost ridicat prea târziu, probele de la Piteşti au fost negative, însă majoritatea copiilor primiseră antibiotic recomandat de spital sau de medicul de familie", a explicat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.
Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii este "foarte frustrat" pentru că nu are rezultatul anchetei în cazul bebeluşilor
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu avertizează că atacurile aeriene asupra Yemenului vor continua, după ce șeful OMS a fost prins într-un atac mortal
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe