Cazul copilului de trei ani care a murit după ce mâncat shaorma: Se analizeză dacă este vorba de un virus/ Patronul restaurantului, audiat

Paronul restaurantului fast-food din Capitală în care ar fi consumat shaorma un copil de 3 ani înainte de a muri, a fost audiat, luni, de poliţiştii din cadrul Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Urmărește
6953 afișări
Imaginea articolului Cazul copilului de trei ani care a murit după ce mâncat shaorma: Se analizeză dacă este vorba de un virus/ Patronul restaurantului, audiat

Cazul copilului de trei ani care a murit după ce mâncat shaorma: Patronul restaurantului, audiat

Deocamdată nu este cunoscută cauza morţii minorului de 3 ani, însă părinţii susţin că starea de rău ar fi survenit după ce a consumat shaorma.

Părinţii minorului şi patronul restaurantului au fost audiaţi de poliţişti, cel din urmă susţinând la audieri că nu au fost reclamaţii privind produsele comercializate, au precizat sursele citate.

De altfel, surse judiciare spun că părinţii au declarat că, în ziua respectivă, au consumat mai multe alimente.

Sursele menţionate precizează că sunt cercetări în desfăşurare referitoare la modul în care a intervenit ambulanţa,iar din primele informaţii se pare că părinţii au refuzat internarea micuţului pentru că li s-a părut că starea lui s-a amelioarat.

Procurorii aşteaptă rezultatele privind produsele de la restaurant, fiind făcute analize.

"În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal", reiese dintr-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În acest caz, procurorii au cerut efectuarea autopsiei medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

În ceea ce priveşte starea părinţilor, Parchetul face precizarea că aceştia au fost diagnosticaţi cu „toxiinfecţie alimentară”.

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului a explicat că instituţiile statului nu îşi fac datoria în ceea ce priveşte controalele pe care ar trebui să le efectueze în cazul unităţilor de tip fast-food.

"Vina o poartă şi instituţiile statului, pentru că nu realizează controale frecvente în astfel de unităţi alimentare publice. Igiena este esenţială în unităţile de tip fast food. Acest caz nu doar la Bucureşti a fost observat, dar şi la Iaşi unde în ultima săptămână au fost internate 100 de persoane din cauza bacteriei salmonela. (...) Shaormua este periculoasă datorită unor sosuri realizate cu alimente crude, adică maionezele care se fac din gălbenuş crud", a afirmat preşedintele APC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici