- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (11.02.2013, 21:25)
- Daciana Ilie , Andreea Unturica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul elevei olimpice care a murit la Buşteni: Profesorul care a organizat tabăra, pus sub urmărire penală
Profesorul de matematică Mircea Lascu, cel care a organizat, în staţiunea prahoveană Buşteni, o tabără pentru elevii olimpici în care o tânără de 13 ani a murit după ce a căzut de la etaj, a fost pus sub urmărire penală, el fiind acuzat de omor din culpă.
Urmărește
1837 afișări
Profesorul care a organizat tabăra în care o elevă olimpică a murit, pus sub urmărire penală (Imagine: Shutterstock)
Potrivit şefului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, procurorul Iulian Văduvan, anchetatorii au început urmărirea penală împotriva profesorului care a organizat tabăra din staţiunea Buşteni în care o elevă de 13 ani şi-a pierdut viaţa.
Tânăra care a căzut de la etaj a fost găsită cu hipotermie severă după ce a stat câteva ore în ger.
Procurorul Iulian Văduvan a precizat că profesorul care a organizat tabăra este urmărit penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Organizatorul taberei pentru elevii olimpici în care o tânără de 13 ani a murit este profesorul Mircea Lascu, cadru didactic pensionar care are o asociaţie prin care îi sprijină pe elevii olimpici la matematică.
Lascu organiza de două ori pe an tabere la care participau copii de la clasa a VII-a până la clasa a X-a, programul acestora incluzând şase ore de matematică zilnic.
Pentru tabăra organizată în luna ianuarie în staţiunea Buşteni părinţii elevilor plătiseră 1.500 de lei pentru fiecare copil.
La începutul lunii ianuarie, o adolescentă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, care se afla în tabără la Buşteni, a fost găsită în apropierea zidului vilei unde era cazată, în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade.
Fata, despre care medicii spun că avea politraumatisme ca urmare a căderii de la înălţime, a fost transportată la spitalul din Sinaia. La scurt timp după ce a fost adusă la spital, eleva a făcut stop cardio-respirator, medicii reuşind să-i repornească inima după câteva ore de masaj cardiac extern. Timp de câteva ore inima fetei a bătut singură, însă fata respira cu ajutorul aparatelor. Fata a murit după ce a făcut un nou stop cardio-respirator.
Adolescenta se afla, alături de alţi 21 de elevi olimpici la matematică, într-o tabără organizată de o asociaţie nonprofit care aparţine unui profesor pensionar din Zalău. Profesorul, Mircea Lascu, s-a retras din învăţământ în 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a înfiinţat-o - Gil -, el fiind cunoscut pentru iniţiative de promovare a performanţelor copiilor.
Potrivit datelor postate pe internet de profesorul Mircea Lascu, care s-a ocupat de organizare, la tabăra de la Buşteni au fost acceptaţi elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a şi a X-a, însoţiţi de cadre didactice, programul incluzând zilnic şase ore de matematică, nivel avansat, pentru fiecare copil părinţii plătind 1.500 de lei. Tabăra a început pe 3 ianuarie şi urma să se încheie pe 12 ianuarie.
Rozica Ştefan, directorul Şcolii generale nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, unde era elevă fata de 13 ani, a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu avea cunoştinţă despre aceasta.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe